Probi AB (publ) utser ny CFO

REG

Probi AB (publ), en ledande leverantör av probiotiska lösningar har utsett Per Lindblad till bolagets nya CFO. Per kommer att påbörja sitt uppdrag den 1 november 2023.

"Vi är glada över att välkomna Per till Probi-teamet", säger Anita Johansen, VD för Probi. "Med hans långa erfarenhet från verksamheter inom specialingredienser, inklusive probiotika, och hans gedigna expertis som finansiell affärspartner, är vi övertygade om att han kommer att hjälpa oss att uppnå våra strategiska mål."

Per kommer till Probi från ABF Ingredients där han var CFO. Före ABF Ingredients hade Per seniora ledarroller inom Chr. Hansen och CP Kelco. Under sin karriär har han visat exceptionell ledarskapsförmåga och en djup förståelse för frågor inom finans och affärsutveckling.

"Jag är glad över att komma till Probi vid en så spännande tidpunkt i företagets resa", säger Per Lindblad. "Jag ser fram emot att arbeta nära ledningsgruppen för att leverera värde till våra aktieägare genom att stödja Probis mission att tillhandahålla probiotika för hälsosammare liv och en hälsosammare planet."

Denna information är sådan information som Probi AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 oktober 2023 kl. 11.00 CET.


För mer information, kontakta:

Anita Johansen, VD, Probi, Telefon: +46 46 286 89 48, E-mail: anita.johansen@probi.com  


Om Probi

Probi® är en global koncern som uteslutande fokuserar på forskning, tillverkning och leverans av probiotika i kosttillskott och livsmedel. Bolaget är experter på att hantera levande bakterier från forskning genom alla steg i tillverkningsprocessen och är dedikerade att göra de hälsofrämjande fördelarna med probiotika tillgängliga för människor i hela världen. Sedan bolaget grundades 1991 vid Lunds universitet i Sverige, har Probi utvidgat sin verksamhet till mer än 40 marknader och innehar ca 400 patent över hela världen. Probi omsatte 618 MSEK under 2022. Probis aktie är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid-cap och hade cirka 3 700 aktieägare den 31 december 2022.

Datum 2023-10-20, kl 11:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!