Delårsrapport januari - mars 2024

MAR

Perioden januari - mars 2024 i sammandrag
- Nettoomsättning uppgick till 53,4 Mkr (62,0)
- Resultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 2,2 Mkr (1,1)
- Rörelseresultat (EBIT) uppgick till 1,2 Mkr (0,2)
- Kassaflöde från den löpande verksamhetet uppgick till 6,4 Mkr (2,9)
- Soliditeten i bolaget uppgår till 29 % (22 %)

Kommentar från VD och koncernchef Jonas Andersson
 
Periodens resultat
Nettoomsättningen för perioden minskade med 8,6 Mkr till 53,4 Mkr (62,0). Resultat före avskrivningar (EBITDA) blev 2,2 Mkr (1,1) för perioden och rörelseresultatet (EBIT) landande på 1,2 Mkr (0,2).
 
Året har inletts med en miskning i order och prognoser från våra kunder. Omsättningen för första kvartalet miskade med 14 % jämfört med 2023. Det har dock skett en återhämtning i prognoserna under slutet av kvartalet varför påverkan framåt beräknas bli lägre. Under dessa förutsättningar är det extra roligt att kunna visa att våra kostnadsbesparingar och vår effektivisering lett till ett förbättrat kassaflöde och ett positivt resultat för perioden.

En satsning på marknadsföring och försäljning har inletts där nytt marknadsmaterial tas fram och nykundsbearbetning genomförs aktivt. Arbetet har redan börjat ge resultat och offertloggen fylls på löpande.

Personalkostnaderna är något högre än beräknat framförallt pga efterarbetet med artiklar som flyttas hem från vår fabrik i Bulgarien. Delar av dessa kommer tillverkas i Ulricehamn och delar kommer läggas ut på underleverantör. Arbetet beräknas vara klart efter semestern.

Vi jobbar aktivt med vår målsättning att införa LEAN i verksamheten och har under året fokus på PULS och förbättringsarbete. Detta för att skapa delaktighet hos personalen och skapa en bra arbetsmiljö med en ökad effektivitet.

Vi fortsätter att förhandla med våra leverantörer om minskade kostnader för material- och lego samt övriga förnödenheter.
  
Förväntningar för 2024
Våra kunders kommunicerade behov visar en liten nedgång för helåret. Det har dock i slutet av perioden skett en återhämtning vilket tyder på att kundernas nedgång blir kortvarig.
 
Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång
Inga väsentliga händelser har inträffat efter rapportperiodens utgång.

Datum 2024-04-29, kl 12:47
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet