Prebona: Kommersiellt avtal med världsledande skogsbolag i Chile där Prebonas näringslösning ingår

REG

Inom ramen för samarbetet med OptiCept har ett kommersiellt avtal ingåtts för behandling av sticklingar av eukalyptus med producenten CMPC i Chile för att förbättra kvalitet och rotning av sticklingarna.

Avtalet löper över 6 år. Fokus under 2024 är på behandling av högavkastande sticklingar och på utveckling av konceptet tillsammans med CMPC mot deras årliga produktion om 20 miljoner sticklingar. För 2024 har bolagen kommit överens om en miniminivå om 500 000 sticklingar och om att gemensamt arbeta för att utveckla metoden mot CMPCs totala produktion.

CMPC är ett av världens största massa- och pappersföretag. Bolaget har 17 000 anställda och är ett börsnoterat bolag som 2021 omsatte ca 6,5 miljarder Euro. Verksamheten inkluderar Skogsbruk, massa, papper och pappersprodukter. Bolaget planterar ut cirka 20 miljoner sticklingar årligen.

-Det här avtalet är en viktig milstolpe avseende behandling av sticklingar, säger Christian Östberg, VD Prebona. Min bedömning är att signalvärdet av ett avtal med CMPC är oerhört värdefullt för vidare kommersialisering, avslutar Christian Östberg.

För ytterligare information kontakta:

Christian Östberg, VD, Telefon +46 70 7153247, E-post: christian.ostberg@prebona.com

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Denna information är sådan information som Prebona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 september 2023.

Datum 2023-09-05, kl 20:45
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!