Paradox Interactive skriver ner 171 MSEK av kapitaliserade utvecklingskostnader för The Lamplighters League

REG

Paradox Interactive har idag beslutat att skriva ner kapitaliserade utvecklingskostnader för spelet The Lamplighters League, i tillägg till den planenliga degressiva avskrivningen som görs under spelets första tre månader. Sammantaget kommer detta leda till att hela spelets kapitaliserade utvecklingskostnad om 320 MSEK kommer att kostnadsföras i det fjärde kvartalet 2023. Spelets resultatpåverkan före skatt för fjärde kvartalet beräknas uppgå till -248 MSEK. Nedskrivningen grundar sig i en reviderad försäljningsprognos som upprättats efter att spelet lanserats.

"The Lamplighters League är ett roligt spel med många styrkor. Även om vi ser försiktigt positiva spelarantal på abonnemangstjänster så har det kommersiella mottagandet varit för svalt, det är rent ut sagt en stor besvikelse. Spelprojekt är förvisso alltid riskabla men i slutändan har vi inte presterat på den nivå vi ska. Det är smärtsamt men ökar vår vilja att kavla upp ärmarna och göra bättre ifrån oss", säger Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive.

Denna information är sådan som Paradox Interactive AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-10-10 22:10 CET.

Datum 2023-10-10, kl 22:10
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!