Ortivus utökar kreditramavtal med sin huvudägare Ponderus Invest

MAR

Ortivus har beslutat att utöka det befintliga kreditramavtalet med bolagets huvudägare, Ponderus Invest AB.

Det nya kreditramavtalet uppgår nu till totalt 25 MSEK, varav 10 MSEK är utnyttjat.
Lånebelopp som har utnyttjats eller kommer att utnyttjas inom kreditramen löper med en fast årlig ränta om 8%.
 
"Den utökade kreditramen möjliggör inte bara att vi kan hantera de förlängda beslutstider vi ser hos kunder, utan också att vi kan accelerera slutleveranserna i Estland och Jönköping och samtidigt säkerställa hög kvalitet i Skåneleveransen." kommenterar VD Gustaf Nordenhök.
 
Den nationella utrullningen i Estland är Ortivus första implementering av MobiMed ePCR (electronic patient care record) i Apples ekosystem iOS. Leveransen gäller hela Estlands ambulanssystem och slutleverans är planerad före utgången av 2024.
 
Ortivus arbetar också aktivt i flera juridiska processer för att ersätta de förlorade intäkter och kraftigt ökade kostnader som uppstått i samband med den kriminella cyberattack som skett hos vår underleverantör vilken påverkade kunder i Storbritannien under förra året.
 
"Den utökade kreditramen visar på starkt stöd från Ponderus Invest AB och ger Ortivus en stabil grund för fortsatt framgång och tillväxt, vilket är viktigt då vi ser ett ökat intresse för våra kostnadseffektiva lösningar" avslutar VD Gustaf Nordenhök.

Datum 2024-07-12, kl 14:00
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet