OptiCept Technologies

OptiCept utökar samarbetet för sticklingar i Kina

OptiCept har idag undertecknat ett avtal som utökar samarbetet med kinesiska statens forskningsinstitut Guangxhi Academy of Forestry och partnern Guangxi Shichen Group. Projektet, som initialt omfattade test för att förbättra rotning och överlevnad av sticklingar från Eucalyptus och Kamelia, ska nu även inkludera flertalet lokala växt och-trädsorter.

I maj (2023), ingick OptiCept ett avtal med Guangxi Shichen Group (”GSG”). I samarbete med kinesiska statens forskningsinstitut Guangxhi Academy of Forestry, beslutade parterna att ingå ett pilotprojekt för behandling av Kamelia och Eukalyptussticklingar.

Nu utökas samarbetet då forskningsinstitutet ser att OptiBoost-metoden kan vara gynnsam för behandling av trädsorter som Bambu, Acacia och flertalet andra vanligt förekommande träd och växter i Kina. I och med det nya trepartsavtalet blir Guangxhi Academy of Forestry en formell partner i samarbetet.

“Ett tydligt tecken på att det finns en efterfrågan för OptiBoost-teknologin i Kina. Att vi utökar och fördjupar vårt samarbete visar också på potentialen i att expandera marknaden för applikationen. Vi är spända på att starta arbetet med nya sorter av sticklingar”. Säger, Thomas Lundqvist, VD OptiCept Technologies.

Guangxi är center för skogsindustrin i Kina, som årligen omsätter 120 miljarder EUR. Det är också det största området vad gäller Eukalyptus plantage, med en total area på 30,34 miljoner hektar och uppskattningsvis utplanteras 2 miljarder Eukalyptusträd årligen.

Bambu är också utbrett och har betydande kulturell, ekonomisk och miljömässig betydelse i landet. Uppskattningsvis utplanteras 200 miljoner sticklingar årligen.

Utöver detta odlas även Kamelia i området, en buske från vilken man utvinner en värdefull olja (Kameliaolja) som används vid matlagning, hudvård, mm. Utplanteringen av Kameliabuskar är ett initiativ från den kinesiska staten för säkra tillgången på olja och för att skapa arbete för jordbrukare i det kuperade landskapet. 200 000 hektar har initialt dedikerats för utplantering av Kameliabuskar under en 3-årsperiod. Uppskattningsvis utplanteras 300 miljoner Kamelia-sticklingar årligen.

Datum 2023-09-21, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!