OptiCept Technologies

OptiCept Technologies meddelar byte av CFO

MARKN.

OptiCepts CFO Despina Georgiadou Hedin har valt att lämna sin post som CFO. Ny CFO blir Henrik Nettersand.

Despina Georgiadou Hedin, som sedan 2023 är CFO i OptiCept Technologies AB, kommer att lämna sin post senast den 2 april 2025. Ny CFO blir Henrik Nettersand som idag är CFO på S:t Eriks AB.

OptiCepts VD Thomas Lundqvist, kommenterar: “Despina har varit en värdefull och uppskattad CFO och kollega. Hon kom in i ett läge där bolagets behov möttes mycket väl av hennes engagemang och djupa kunskap inom redovisning och HR. Despina varit en central del i att stärka strukturen på finansavdelningen och stötta bolaget i dess omstrukturering driven av vår partnerskapsstrategi. Hon har bidragit starkt till att förbereda bolaget för den globala kommersialisering bolaget nu står inför.”

Thomas Lundqvist fortsätter: “Jag är glad att välkomna Henrik Nettersand till OptiCept. Henrik har många års erfarenhet av finansiella ledarroller på såväl bolag som på koncernnivå och dessutom en gedigen global erfarenhet. Henriks mångåriga erfarenhet från att arbeta i multinationella företag under tillväxt, både i och utanför Sverige och i bolag som levererar komplex livsmedelsteknik globalt, har gett honom den erfarenhet och det affärsfokus vi behöver i vår globala expansion. Hans kompetens och ledarskapsförmåga kommer att frigöra den tid jag behöver för att arbeta ännu närmre våra kunder, partners och med implementeringen av vår strategi.”

Henrik Nettersand kommer senast från rollen som CFO på S:t Eriks AB och tillträder sin nya tjänst senast den 2 april 2025. Tidigare har han varit CFO på Besikta Bilprovning i fem år och haft flera ledande roller under sina elva år på John Bean Technologies AB, bland annat som ekonomichef. Han började sin karriär som revisor på KPMG och har en Master of Science in Economics and Business Administration från Lunds universitet, med inriktning på finans.

Datum 2024-10-02, kl 14:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!