OptiCept Technologies

OptiCept Technologies ingår Avsiktsförklaring om partnerskap med FPS Food Processing Solutions

OptiCept Technologies har inlett förhandlingar med det kanadensiska bolaget FPS Food Process Solutions Corp (“FPScorp”, “FPS”) och parterna har signerat ett Letter of intent. Partnerskapet syftar till att gemensamt utveckla, tillverka och sälja PEF-applikationer till industrin för fasta livsmedel.

Syftet med partnerskapet är att erbjuda livsmedelsproducenter på den globala marknaden en lösning för förbättrad processeffektivitet och kostnadskontroll.

FPS har omfattande erfarenhet av utveckling, tillverkning, försäljning och service av livsmedelsutrustning på global basis.

OptiCepts PEF-applikation för fasta livsmedel (JÖRD) kommer att vidareutvecklas tillsammans med FPS. OptiCept kommer i samarbetet leverera CEPT generatorer och FPS kommer att leverera systemet som hanterar och behandlar produkterna fram till PEF-behandlingen.

OptiCept bibehåller ägandet av den patenterade CEPT-teknologin men eventuell nyutvecklad teknologi som utvecklas tillsammans inom ramen för samarbetet (fasta livsmedel) kommer ägas gemensamt.

Båda parter kommer att arbeta aktivt med försäljning och utveckling av systemen. Vinst kommer att delas 50/50 enligt principen om “öppna böcker”.

Arbetet med det slutliga avtalet startar direkt med målet att vara klart inom en månad.

Avtalet med FPS kan bli ett strategiskt steg in på marknaden för fasta livsmedel. Vi har en spännande produkt i JÖRD som vi nu ser att vi kan etablera på marknaden.” Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

FPS Food Process Solutions (“FPScorp” “FPS”) är en global ledare inom nyckelfärdig utrustning för frysning, kylning, fritering och hantering av livsmedel. FPS grundades 2010 och har huvudkontor i Vancouver, Kanada. Utöver detta har bolaget internationella försäljningskontor på sex kontinenter och tillverkning på flera kontinenter.

Datum 2023-09-08, kl 19:10
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!