OptiCept Technologies

OptiCept satsar på den fasta livsmedelssektorn genom partnerskap med ett globalt ledande bolag inom livsmedelsteknik

OptiCept Technologies har ingått ett partnerskap med det kanadensiska bolaget FPS Food Process Solutions Corp (“FPScorp”, “FPS”) som syftar i att gemensamt utveckla, tillverka och sälja PEF-applikationer till industrin för fasta livsmedel.

Parterna har överenskommit att gemensamt aktivt arbeta med utveckling och försäljning av OptiCepts PEF-system för fasta livsmedel. Syftet med partnerskapet är att erbjuda ledande livsmedelsproducenter på den globala marknaden en unik lösning för förbättrad processeffektivitet och kostnadskontroll för behandling av alla typer av fasta livsmedel.

“Det är vår övertygelse att detta partnerskap kommer att möta de växande behoven av utrustning för potatisbearbetning men också för livsmedelsindustrin generellt. Vi kommer kunna erbjuda våra kunder de lösningar de behöver för att leverera högkvalitativa produkter och bibehålla konkurrenskraften i en snabbt föränderlig bransch. Vår målsättning är att förena den främsta PEF-teknologin med marknadens främsta livsmedelshanteringslösningar. Jag ser med stor spänning fram emot att påbörja vårt samarbete och att introducera innovativa PEF-system på marknaden". Säger, Jeffrey Chang, VD FPS.

FPS är en global ledare för nyckelfärdiga system för frysning, kylning, fritering och hantering av livsmedel. FPS grundades 2010 och har huvudkontor i Vancouver, Kanada. Utöver detta har bolaget internationella försäljningskontor på sex kontinenter och tillverkning på flera kontinenter.

Avtalet med FPS är ett strategiskt genombrott in på marknaden för fasta livsmedel. Det öppnar upp denna stora etablerade marknaden kostnadseffektivt for OptiCept, vilket är helt i linje med vår kostym och strategi. Vi ser att vi kan etablera oss på marknaden väsentligt snabbare och i större omfattning genom detta djupa samarbete.” Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Huvudsakliga applikationsområden för den gemensamma PEF lösningen är processade potatisprodukter, torkade grönsaker, frukt, örter och frysta livsmedel. Marknader som uppskattningsvis gemensamt värderas till 279 miljarder Euro årligen.

OptiCepts PEF-applikation för fasta livsmedel (JÖRD) kommer att vidareutvecklas tillsammans med FPS. OptiCept kommer i samarbetet leverera CEPT generatorer och FPS kommer att leverera system-enheter som hanterar och behandlar produkterna fram till PEF-behandlingen. Systemen kommer att tillverkas och installeras hos kund av FPS. OptiCept bibehåller ägandet av den patenterade CEPT-teknologin men eventuell ny utvecklad teknologi inom ramen för samarbetet kommer ägas gemensamt.

Båda parter kommer att arbeta aktivt med försäljning och utveckling av systemen. Vinst kommer att delas 50/50 enligt principen om “öppna böcker”.

Datum 2023-10-14, kl 17:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!