OptiCept Technologies

OptiCept öppnar den stora kinesiska marknaden för skogssticklingar

MAR

OptiCept Technologies (”OptiCept”) meddelar att man ingått partnerskapsavtal med Guangxi Shichen Group (”GSG”). I samarbete med kinesiska statens forskningsinstitut Guangxhi Academy of Forestry, startar parterna ett pilotprojekt för behandling av Kamelia och Eucalyptus sticklingar. För projektets inledande 6 månader betalar kunden 35 000 EURO. Målet är att behandla minst 200 miljoner sticklingar under en 3-årsperiod.

En OptiBoost for cuttings applikation installeras i Guangxi, Kina, för att utvärdera dess effekt på förbättrad rotning. Utvärdering kommer genomföras i samverkan med Guangxi Academy of Forestry, ett högrankat teknologicenter inom skogs-och växtforskning med fokus på just Kamelia och Eucalyptus.

Parterna avser att etablera ett lokalt testcenter vid Guangxi Academy of Forestry, för att accelerera kommersialiseringen av OptiBoost för skogsodlare på ASEAN-marknaden. Vid lyckat resultat i den initiala fasen ska minst ett större kommersiellt test som inkluderar minst 20 miljoner sticklingar startas inom projektets första år. Målet är därefter att kommersiellt behandla minst 200 miljoner sticklingar inom en 3års-period.

“Vi är mycket glada att ingå partnerskap och för möjligheten att introducera den unika OptiBoost-teknologin i Kina och Guangxi, som är den största marknaden för skogssticklingar. Jag tror det finns en mycket stor potential för Kamelia och Eucalyptus såväl som för andra sticklingar från lokala sorter. Vi ser framemot att starta och kommersiella framgångar inom en snar framtid”, säger Mr. Lai, VD, GSG.

”Vi har visat på potentialen och värdet genom våra piloter i Sydamerika, nu ser vi liknande möjligheter i Kina, som är en marknad med en fantastisk potential inom detta område. Jag har stora förhoppningar om att det här blir inledningen på flera affärer i Kina och Asien”, säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Guangxi är center för skogsindustrin i Kina, som årligen omsätter 120 miljarder EUR. Det är också det största området vad gäller Eucalyptus plantage, med en total area på 30,34 miljoner hektar.
Utöver Eucalyptus odlas även Kamelia i området, en buske från vilken man utvinner en värdefull olja (Kameliaolja) som används vid matlagning, hudvård, mm.

Utplanteringen av Kameliabuskar är ett initiativ från den kinesiska staten för att skapa arbete för jordbrukare i det kuperade landskapet. 200 000 hektar har initialt dedikerats för utplantering av Kameliabuskar under en 3-årsperiod.

Guangxi Academy of Forestry arbetar med att förbättra rotningen och överlevnaden för dessa buskar och ser stor potential i att OptiBoost kan bidra till detta. Diskussioner kommer också föras kring möjligheten att extrahera mer Kameliaolja med hjälp av OptiCepts CEPT-teknologi.

Om Guangxi Academy of Science
Det statliga forskningsinstitutet Guangxi Academy of Forestry grundades 1956. Dom är en nyckelaktör och forskningscenter som stödjer utvecklingen för snabbväxande virkesförädling i södra Kina, och den stödjande enheten för fyra statliga nyckellaboratorier på provinsnivå inom skogsbruk.

Om Guangxi Shichen Group (“GSG”)
GSG är ett bolag verksamma inom PlantTech och en multi-investeringsgrupp med huvudkontor i Naning, Guangxi. Dess huvudsakliga verksamhet inkluderar landskapsutveckling och investeringar, jordbruks- och skogsbruksinfrastrukturinvesteringar, skogsteknologi och ingenjörskonst, etc. De äger även en plantagebas på 26,64 miljoner kvadratmeter för olika typer av lokala ekonomiska anläggningar.

Datum 2023-05-25, kl 10:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!