OptiCept Technologies

OptiCept och Saab undertecknar avsiktsförklaring om samarbete i Thailand

MAR

OptiCept Technologies AB (“OptiCept’) och Saab AB (“Saab”) har idag undertecknat en icke bindande avsiktsförklaring om att utvärdera ett långsiktigt partnerskap i Thailand. Detta är kopplat till Saabs försvars- och säkerhetsverksamhet samt Thailands policy att begära industriellt samarbete och teknologitransfer i syfte att skapa fördelar för den thailändska ekonomin.

"Vi är mycket entusiastiska över denna möjlighet och vårt samarbete med Saab. Thailand har en industri som lämpar sig väl för våra teknologier och detta projekt kommer att ge oss en stark plattform för att etablera OptiCept för vidare expansion i Sydostasien, med Thailand som vår kommersiella hub. Inga volymer har avtalats, men denna avsiktsförklaring är grundläggande för att påbörja förhandlingar mellan den thailändska kunden och Saab. Om det resulterar i en order har det potential att bli större än någon enskild order i OptiCepts historia," säger Thomas Lundqvist, VD för OptiCept.

Avsiktsförklaringen mellan OptiCept och Saab är avsedd att etablera en långsiktig, övergripande ram för att utforska och identifiera potentiella aktiviteter för industriellt samarbete för tillämpningar i Thailand och för andra exportmarknader. Fokus kommer att ligga på produktivitetsförbättringar för livsmedels- och skogsbrukssektorerna, vilket är kärnan i OptiCepts expertis.

I Thailand har parterna gemensamt identifierat potentiella möjligheter inom följande områden:

• Förbättrad livsmedelsbearbetning och skogseffektivitet i Thailand: OptiCepts avancerade lösningar kan bidra till ökad effektivitet och hållbarhet i dessa sektorer.

• Teknikcenter och kunskapsöverföring: OptiCept kan etablera teknikcenter i Thailand, där både OptiCepts utrustning och expertis kan tillhandahållas för att främja lokal teknologisk utveckling och utbildning.

• Utforskning av affärssamarbeten: Särskilt inom livsmedels- och jordbrukssektorerna, där OptiCept kan skapa betydande industriellt värde genom samarbete med lokala industrier, forskningsinstitut och universitet, samt genom att etablera en bas i Thailand för fortsatt expansion i Asien.

En specifik definition och tidsplan för projektet och dess tillhörande aktiviteter kommer att bestämmas genom dialog med de relevanta myndigheterna i Thailand. Denna process har ännu inte inletts.

Datum 2024-09-06, kl 16:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!