OptiCept Technologies
OptiCept lanserar system för större volymer
OptiCept Technologies AB (publ) meddelar idag att de lanserar en nytt PEF-system som klarar upp till 20 ton flytande livsmedel i timmen. Denna nya modell är utvecklad för att hantera kraven från de allra största producenterna inom olivolja och öppnar samtidigt upp nya segment såsom vinproduktion.
Modellen, OPTICEPT® L7 HC, är utvecklad för att möta efterfrågan från högvolym producenter av olivolja, där OptiCept upplevt ett genombrott på marknaden. Tre affärer som tidigare kommunicerats inom olivoljesegmentet i sommar har varit förhandsbeställningar av den nya modellen. De kommer nu att levereras till producenterna inför höstsäsongen i samband med lanseringen.
Produktlanseringen gör erbjudandet mot olivoljemarknaden nära heltäckande.
– Ett högkapacitetssystem har länge efterfrågats bland de stora aktörerna inom olivoljemarknaden. Med den nya modellen når vi nu de stora produktionsanläggningarna med vårt erbjudande, vårt system är skalbart vilket gör att vi redan nu tittar på ett system som kan klara upp till 30 ton/h inför nästa säsong, säger Thomas Lundqvist, VD för OptiCept.
Högkapacitetsmodellen av OPTICEPT® L7 öppnar även upp nya affärssegment där större volymer hanteras i kombination med krav på kostnadseffektivitet.
- Vår nya modell skapar möjligheter i segment där skördesäsongen är kortare och produktionsflöden högre så som för vissa juicer och vinindustrin, där vi ser en tydlig tillväxtpotential, avlutar Thomas Lundqvist, VD för OptiCept.
Lanseringen av högkapacitetsmodellen markerar ett viktigt steg i OptiCepts strategi att växa inom olivoljesegmentet samt bredda tillämpningsområdena för PEF (Pulsed Electric Field)-teknologin på den globala livsmedelsmarknaden.
Datum | 2025-09-12, kl 08:35 |
Källa | MFN |