OptiCept Technologies

OptiCept lämnar in patentansökan för kombinerad PEF- och VI-behandling av frukt- och grönsaksprodukter

OptiCept Technologies AB (ticker: OPTI) meddelar idag att bolaget har lämnat in en ny patentansökan till Patent- och registreringsverket (PRV). Patentansökan innefattar ett nytt tillämpningsområde för företagets teknologiplattformar CEPT (Controlled Environment PEF treatment) och VI (Vacuum infusion) inom frukt- och grönsaksbearbetning. Framgångar med tester på ananasbitar har föranlett inlämnandet av patentansökan.

OptiCept har utvecklat ett nytt applikationsområde för företagets teknologiplattformar. Patentansökan omfattar ett steg med Pulsed Electric Field (PEF) följt av ett vakuuminjektionssteg, eller stegen vart för sig för att mjuka upp frukt- eller grönsaksprodukter (bitar av frukt eller grönsaker), där frukt- eller grönsaksprodukterna impregneras med frukt- eller grönsaksjuice för att förbättra produktens färg och textur. Denna nya teknologi kan på ett naturligt sätt förbättra de organoleptiska egenskaperna hos produkter så att dom uppskattas än bättre av konsumenter tack vare förbättrad textur, konsistens och färg. Det skapar också förutsättningar att framställa helt nya produkter. Framgångar med tester på ananasbitar har föranlett inlämnandet av patentansökan.

"Genom att avsevärt förbättra färgen och konsistensen på ananasskivor eller -bitar skapas nya värdefulla möjligheter för industrin. Våra kunder kan med förbättrad kvalitet öka marginalerna på befintliga produkter och skapa nya produkter till nya marknader. För OptiCept öppnar denna innovation dörrar till nya marknadssegment. " Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Datum 2024-04-12, kl 08:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.