OptiCept Technologies

OptiCept ingår partnerskap och blir delägare i Simply No Waste AB

OptiCept Technologies (Ticker: OPTI) har idag ingått ett partnerskapsavtal med den Malmö-baserade Foodtech-bolaget Simply No Waste AB. OptiCept går in som ägare i Simply No Waste AB och kommer leverera ett PEF-system till deras produktion som en del av avtalet. OptiCept kommer genom partnerskapet ta en position inom utvinning av restprodukter och sidoströmmar i livsmedelsindustrin.

OptiCept har idag tecknat ett avtal med Simply No Waste AB och förvärvar därigenom en icke-kontrollerande ägarandel av bolagets aktier. Simply No Waste är ett livsmedelsföretag med fokus på ingredienser som skapar värde av sidoströmmar från livsmedelsproduktion. Bolaget är baserat i Malmö.

OptiCept kommer genom partnerskapet ta en position inom utvinning av restprodukter, en stark och växande trend inom livsmedelsindustrin som svar på både ekonomiska incitament och hållbarhetskrav. OptiCept ska enligt avtalet leverera ett PEF-system med syfte att optimera utvinningen av ingredienser till bolagets produkter. Simply No Waste använder idag OptiCepts PEF-teknologi vid tillverkning av bolagets dryck “KADO” som är baserad på avokadokärnor som är en restprodukt från restauranger.

“Vi ser en tydlig uppåtgående trend inom livsmedelsindustrin vad gäller förädling av restprodukter. Restprodukter är i framtiden en värdefull råvara till nya produkter som industrin just nu arbetar fram. För att realisera dessa produkter behövs vår teknik och vi blir i och med detta samarbete ledande i denna omställning tillsammans med Simply No Waste” Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Genom avtalet får OptiCept också tillgång till Simply No Waste produktionsanläggning för tester och utveckling av nya applikationer.

” Vi är oerhört glada över vårt framtida samarbete med OptiCept Technologies för att främja en hållbar, cirkulär och grönare livsmedelsförsörjningskedja. OptiCepts expertis inom PEF ligger perfekt i linje med vårt uppdrag att minska matsvinnet och utnyttja sidoströmmar inom livsmedelsindustrin för att minska koldioxidavtrycket. Detta partnerskap kommer att påskynda ett flertal av Simply No Wastes projekt och förändra perspektivet av hur vi ser på sidoströmmar som avfall. Tillsammans kan vi erbjuda överlägsna lösningar som gynnar både miljön och konsumenterna i Sverige och var helst i världen.” säger Arash Sabet, VD, Simply No Waste

Simply No Waste är ett foodtech ingrediensföretag som jobbar med en ”Systematisk Cirkularitetsmodell” för att skapa produkter från sidoströmmar för livsmedelsindustrin och andra industrier. Företaget fokuserar på att ”Upcycla” biprodukter för att skapa näringsrika ingredienser. De vill bidra till ett mer cirkulärt, hållbart och näringsrikt matsystem och samtidigt bekämpa matsvinnet. De har bland annat skapat innovativa drycker med avokadokärnor, som annars kasseras, blandat med enbart färska råvaror utan tillsatt socker.

Datum 2024-06-27, kl 08:30
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet