OptiCept Technologies

OptiCept ingår kommersiellt avtal med världsledande skogsbolag i Chile

MAR

OptiCept Technologies har idag slutfört förhandlingar med CMPC i Chile. Parterna har ingått ett kommersiellt avtal för OptiBoost for cuttings som löper över 6 år. Fokus under 2024 är på behandling av högavkastande sticklingar och på utveckling av konceptet tillsammans med CMPC mot deras årliga produktion om 20 miljoner sticklingar.

Det 6-åriga avtalet baseras på OptiCepts ordinarie prislista. För 2024 har bolagen kommit överens om en miniminivå om 500 000 sticklingar och om att gemensamt arbeta för att utveckla metoden mot CMPCs totala produktion.

CMPC är ett av världens största massa- och pappersföretag. Bolaget har 17 000 anställda och är ett börsnoterat bolag som 2021 omsatte ca 6,5 miljarder Euro. Verksamheten inkluderar Skogsbruk, massa, papper och pappersprodukter. Bolaget planterar ut cirka 20 miljoner sticklingar årligen.

”Vi har skapat en mycket god relation med CMPC som ser ett stort värde i OptiBoost. Vi kommer kunna arbeta nära med en kund för att utveckla och optimera teknologin ytterligare. Samtidigt garanteras vi intäkter och en volym som på sikt kan öka avsevärt. Självklart kommer detta även påverka andra skogsbolag som just nu överväger OptiBoost för deras verksamhet.” Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Enbart inom Eukalyptus finns det en mycket attraktiv marknadspotentialen. Uppskattningsvis föryngras globalt cirka 3-4 miljarder Eukalyptus-träd varje år. OptiCept bedömer att 30 procent av dessa träd har sitt ursprung i en stickling och resten i frösådd. OptiCept erfar att branschen har som ambition att utöka andelen sticklingar i sin produktion, vilket kan möjliggöras med hjälp av OptiCepts teknologi. Kunderna betalar 25-50 öre per behandlad stickling. Denna potential bearbetas nu aktivt av OptiCepts agentnätverk.

Datum 2023-09-05, kl 20:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!