OptiCept Technologies

OptiCept – Industriella tester hos Dole visar mycket positivt resultat

MAR

OptiCept har nu genomfört ett första planerat test med juiceCEPT®-teknologin i en av Doles produktionsanläggningar. Mycket goda resultat har uppnåtts.

I februari i år (2023) ingick OptiCept ett avtal med Dole i syfte att undersöka hur CEPT®-plattformen kan bidra till att effektivisera Doles produktionsanläggningar. Nu har ett första test genomförts vid en av deras anläggningar i Filippinerna med en Balder och resultaten uppfyller väl de mål som satts för projektet. 

juiceCEPT® -teknologin har bidragit till väsentligt ökad extraktion och därtill visas bra värden gällande näringsinnehåll och för kvalitetsparametrar som definierar smak och arom. 

“Resultaten är allt vi kunde önskat och jag är glad över hur professionellt organisationen tagit sig an detta projekt. Detta validerar att vår Cept-teknologi fungerar i juicesegmentet för extraktion, vilket potentiellt öppnar upp en enorm marknad för oss. Parallellt finns det ytterligare affärsmöjligheter för oss att arbeta på med Dole”, kommenterar Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies. 

Projektet går nu vidare i en kommersiell diskussion. Ytterligare ett betalt besök planeras som underlag för den slutliga offerten till den aktuella produktionslinjen, som har behov av upp till 6 Balder. En Balder har ett listpris på 350 000 Euro. 

Dole Asia Holdings Pte. Ltd., grundades 1851, med huvudkontor i Singapore och är det globala operativa huvudkontoret för Dole Group. Dole är en av världens största producenter och marknadsförare av högkvalitativ färsk frukt med intäkter på cirka 2,5 miljarder USD. Doles verksamhet bedrivs i 30 länder av 40 000 anställda och omfattar bland annat cirka 162 distributions- och tillverkningsanläggningar. 

Datum 2023-06-20, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!