OptiCept Technologies

OptiCept har tecknat avtal med världsledande bolag inom produktion och odling av krukväxtsticklingar

OptiCept (ticker:OPTI) har idag tecknat avtal med Florensis BV, ett internationellt familjeföretag som är ledande inom produktion och odling av prydnadsväxter. Under tre månader kommer OptiBoost-metoden utvärderas i deras verksamhet.

OptiCept Technologies undertecknar ytterligare ett samarbetsavtal med ett ledande internationellt bolag. Detta är i linje med den tidigare uttalade strategin om att samverka med etablerade aktörer för att lansera teknologin inför kommersialisering.

Syftet med avtalet är att utvärdera OptiCepts vakuumimpregneringsteknik, OptiBoost, för att förbättra den operativa effektiviteten för rotning av prydnadsväxter genom vegetativ förökning.

“OptiBoost har utvecklats väl inom skogssticklingar det blir därför naturligt att vi nu även rör oss mot prydnadsväxter vilket är i linje med vår nya strategi, genom att ingå avtal med Florensis, som är världsledande inom detta segment” säger Thomas Lundqvist, VD på OptiCept Technologies

Florensis grundades 1941 och har idag produktions- och odlingsplatser i Nederländerna, Tyskland, Portugal, Kenya och Etiopien. Med mer än 2 500 anställda levererar Florensis årligen ett produktsortiment på 4 000 växtsorter till 8 000 professionella odlare i 50 länder.

Uppskattningsvis produceras cirka två miljarder sticklingar som går till prydnadsväxter per år.

Datum 2024-02-23, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!