OptiCept Technologies

OptiCept har idag tecknat avtal med Buntel som innebär förbättrade lånevillkor och borttagen konverteringsrätt.

MAR

OptiCept Technologies AB (ticker: OPTI) har idag omförhandlat lånevillkoren för det befintliga Buntel lånet. De förbättrade villkoren innefattar bla förlängd återbetalningstid, bättre ränta och att konverteringsrätten till aktier tas bort.

Bolaget har idag omförhandlat lånet från Buntel med förbättrade villkor. Per dagens datum är den utestående skulden till Buntel ca 10 MSEK inkl. upplupen ränta. Det nya omförhandlade avtalet innebär en förlängning av återbetalningstiden, nytt förfallodatum blir 31 mars 2025. I ursprungsavtalet skulle 5 MSEK amorteras den 30 april 2024 och resterande den 31 oktober 2024. 

Räntevillkoren förbättras också till 18% årsränta, tidigare villkor innefattade månatlig kapitalisering och den kapitaliseringen tas bort. Lånet samt räntan förfaller i sin helhet till betalning på förfallodagen den 31 mars 2025. Slutligen tas även rätten att konvertera till aktier bort ut villkoren. OptiCept betalar en avgift på 500 000 för de förbättrade villkoren. 

”Jag är mycket nöjd med de nya lånevillkoren! Vi har en strategisk plan mot positivt kassaflöde och detta var ett steg framåt i den planen. Nu kan vi fokusera på att slutföra alla mycket intressanta pågående projekt ” Säger, Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies. 

Datum 2024-02-27, kl 19:07
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!