OptiCept Technologies

OptiCept erhåller nyckelorder från samarbetspartner

MAR

OptiCept Technologies (ticker: OPTI) har idag erhållit en order på PEF-enheter från samarbetspartnern FPS Food Process Solutions Corp till ett värde av 2,36 MSEK. Ordern planeras att levereras under innevarande kvartal och är nästa steg i lanseringen mot den snabbväxande globala marknaden för bearbetad potatis.

Efter att i januari 2024 framgångsrikt genomfört verifiering av sin PEF-teknologi för potatisbearbetning tar nu OptiCept nästa steg tillsammans med kanadensiska samarbetspartnern FPS Food Process Solutions Corp (”FPS”).  
Den erhållna ordern på PEF-enheter från FPS planeras att levereras under innevarande kvartal. Ordervärdet uppgår till 2,36 MSEK. PEF-enheterna kommer att användas för bearbetning av den snabbväxande globala marknaden för förädlad potatis – en marknad som idag består av uppskattningsvis 10 000 produktionslinjer och värderas till drygt 92 miljarder USD årligen. 

PEF-teknologin (pulserande elektriska fält) är en livsmedelsbearbetningsmetod som installeras i en befintlig utvinningsprocess. Användande av PEF innebär att faktorer som hållbarhet, kvalitet och produktionseffektivitet förbättras.  
 
“Ordern utgör en viktig milstolpe för oss. Jag är mycket nöjd med hur vårt samarbete med FPS och deras dotterbolag CMP fortskrider och vi ser fram emot att på sikt utvidga lanseringen mot fler fasta livsmedel. Vi jobbar nu skyndsamt vidare enligt vår plan och vår fortsatta expansion”, säger Thomas Lundqvist, VD OptiCept Technologies. 
 
Det kanadensiska bolaget FPS grundades 2010 och är marknadsledande inom nyckelfärdiga system för frys- och kylutrustning. Företaget har anläggningar och försäljningskontor på 20 platser på sex kontinenter. Hösten 2023 ingick OptiCept ett partnerskap med FPS för att gemensamt utveckla, tillverka och sälja PEF-applikationer till den fasta livsmedelsindustrin med särskilt fokus på potatisförädling.  
 
Första fasen i samarbetet, som bedrivs hos CMP (Charlottetown Metal Products, ett dotterbolag till FPS), avslutades i mitten av januari 2024 då flera mycket goda resultat vid användandet av OptiCepts PEF-teknologi kunde rapporteras. 
 
Bland annat blev den bearbetade potatisen betydligt enklare att skära upp samtidigt som skärytan blev jämnare och mindre mängd olja upptogs. Sammantaget visade verifieringen att OptiCepts PEF-teknologi medför en förbättrad kvalitet av den färdiga produkten för konsumenterna samtidigt som produktionen effektiviseras för tillverkarna.

Datum 2024-01-31, kl 20:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!