OptiCept Technologies

OptiCept accelererar försäljningsarbetet inom skogssticklingar och snittblommor, Syngenta fokuserar på prydnadssticklingar

MAR

För att ytterligare fokusera och stärka den globala kommersialiseringen av OptiBoost har OptiCept omförhandlat sitt partnerskap med Syngenta Flowers och tar över de globala försäljnings- och marknadsföringsinsatserna för OptiBoost-applikationen med start 1 augusti 2023. Syngenta Flowers blir istället en preferenskund och avser att introducera OptiBoost för sticklingar till prydnadsväxter i den egna verksamheten. Avtal kommer tas fram och signeras senast i slutet av 2023.

”Vi är i en global kommersialiseringsfas både för skogssticklingar och för snittblommor. Detta kräver absolut fokus och 100 % engagemang för att avsluta kommersiella affärer. Detta måste vara första prioritet. Med denna förändring uppnås detta. Försäljningsprovision från OptiBoost till OptiCept, kommer inte bara att förbättra vårt resultat utan också tillåta oss att stärka vårt erbjudande och organisationen kring OptiBoost. Dessutom öppnar vi den viktiga marknaden för prydnadssticklingar genom det kommersiella avtalet med Syngenta Flowers. Detta är en win-win för OptiBoost och Syngenta Flowers.” säger Thomas Lundqvist VD, OptiCept Technologies AB”

OptiCept kommer att driva den globala försäljningen och marknadsföringen från den 1 augusti 2023. Målet är att trepartsavtalet mellan OptiCept, Syngenta och Prebona ska uppdateras före årets slut. Syngenta Flowers provisioner kommer följaktligen att flyttas till OptiCept i två steg. Med två tredjedelar från den 1 augusti och sedan fullt ut efter årsskiftet. Prebona kommer att fortsätta att tillhandahålla den patenterade OptiBona-lösningen.

Efter denna övergång kommer Syngenta att teckna ett kommersiellt avtal som en preferenskund medan trepartssamarbetsavtalet uppdateras parallellt. OptiCept kommer att ta över det nuvarande agentavtalet med BCC och avsluta pågående diskussioner med ytterligare säljresurser inom skogsindustrin.

"Detta är ett viktigt nästa steg för kommersialiseringen av OptiBoost. OptiCept kommer att hjälpa oss att driva igenom kommersialiseringen samtidigt som vi breddar vår verksamhet med prydnadssticklingar genom Syngenta Flowers som är den största leverantören av prydnadsväxter i världen. Jag är också glad över att se att vi har säkrat ett fortsatt samarbete med viktiga Syngenta-resurser som kommer att vara tillgängliga framöver med sin expertis och för att stödja vår pågående verksamhet.” Säger Christian Östberg, VD Prebona AB.”

OptiCept Technologies AB, Syngenta Seeds BV och Prebona AB ingick ett avtal 2021 om en global lansering av OptiBoost-applikationen för snittblommor.

Prebona, tredje part i partnerskapet, är ett svenskt materialteknikföretag som varit involverat i utvecklingen av den näringsvätska som används inom ramen för OptiBoost-metoden.

Datum 2023-06-16, kl 08:04
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!