OptiCept Technologies

Nytt avtal för OptiCept inom skogssticklingar – avsiktsförklaring från skogsbolag i Chile

MAR

CMPC i Chile, har efter en tids utvärdering meddelat OptiCept att man avser implementera OptiBoost-teknologin i kommersiell produktion. OptiCept Technologies har därför inlett kontraktsförhandlingar med CMPC för ett kommersiellt avtal för OptiBoost for cuttings.

Under hösten 2022 ingick OptiCept avtal med CMPC i Chile och startade ett pilotprojekt gällande OptiBoost för behandling av Eukalyptussticklingar med ambitionen att utveckla deras sticklingsproduktion med hjälp av OptiBoost-teknologin.

Efter att utvärderingen nu har avslutats med goda resultat har CMPC deklarerat sin avsikt att ingå kommersiellt löpande avtal för behandling av sticklingar.

Diskussioner förs om att initialt ska högavkastande sticklingar som generellt har lägre överlevnadsgrad behandlas. Kontraktsdiskussioner initieras nu.

CMPC är ett av världens största massa- och pappersföretag. Bolaget har 17 000 anställda och är ett börsnoterat bolag som 2021 omsatte ca 6,5 miljarder Euro. Verksamheten inkluderar Skogsbruk, massa, papper och pappersprodukter. Bolaget planterar ut cirka 20 miljoner sticklingar årligen.

”CMPC ser ett stort värde i OptiBoost. Nu följer ytterligare en avtalsförhandling med ett världsledande skogsbolag och det är vi så klart mycket nöjda med. Industrin validerar nu teknologin och självklart påverkar de ledande aktörerna som CMPC hela branschen”. Kommenterar Thomas Lundqvist, VD OptiCept Technologies.

Enbart inom Eukalyptus finns det en mycket attraktiv marknadspotentialen. Uppskattningsvis föryngras globalt cirka 3-4 miljarder Eukalyptus-träd varje år. OptiCept bedömer att 30 procent av dessa träd har sitt ursprung i en stickling och resten i frösådd. OptiCept erfar att branschen har som ambition att utöka andelen sticklingar i sin produktion, vilket kan möjliggöras med hjälp av OptiCepts teknologi. Kunderna betalar 25-50 öre per behandlad stickling. Denna potential bearbetas nu aktivt av OptiCepts agentnätverk.

Datum 2023-06-16, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!