OptiCept Technologies

Ny milstolpe för OptiCept – tecknar kommersiellt avtal för skogssticklingar i Brasilien

MAR

OptiCept Technologies har idag slutfört förhandlingar med Aperam BioEnergia LTDA (”Aperam”) i Brasilien. Parterna har ingått ett kommersiellt avtal för OptiBoost for cuttings. Aperam blir på kort tid OptiCepts andra kommersiella kund för OptiBoost applikationen för sticklingar som lanserades under 2022.

Avtalet baseras på OptiCepts ordinarie prislista innebärande en avgift om 0,035 – 0,0225 € beroende på kvantiteten. Aperam betalar en månatlig minimiavgift á 3500 €.

Idag producerar Aperam ca 30–50 miljoner Eukalyptussticklingar årligen. Aperams ambition är att övergå från frösådd till sticklingsproduktion och att plantera ut 100 miljoner Eukalyptusträd från sticklingar årligen. Fokus är på att behandla högavkastande sticklingskloner och att maximera dess användning i produktionen.

“Vi rör oss snabbt framåt med OptiBoost for cuttings och detta avtal är ytterligare ett bevis för hur vi förändrar skogsindustrin med vår nya teknologi. Självklart kommer detta avtal ge ringar på vattnet och förbättra vår position i diskussioner med andra skogsbolag”. Säger, Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Aperam är ett dotterbolag till Aperam South America vilket är ett multinationellt börsnoterat bolag med verksamhet i över 40 länder som bland annat tillverkar rostfritt stål och specialstål. Företaget är världsledande inom odling av olika varianter av tropiska trädsticklingar. Man odlar bland annat träden för att tillverka kol, som används för stålproduktion.

Den patenterade OptiBoost tekniken är applicerbar på alla typer av sticklingar och diskussioner och utveckling pågår för Camellia, Acacia och ornamental cuttings. Detta arbete accelereras då branschen nu så starkt bekräftar teknikens effekt och värde.

Uppskattningsvis föryngras globalt cirka 3-4 miljarder Eukalyptus-träd varje år. OptiCept erfar att branschen har som ambition att utöka andelen sticklingar i sin produktion, vilket kan möjliggöras med hjälp av OptiCepts teknologi.

Datum 2023-09-27, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!