OptiCept Technologies

Ny forskning bekräftar att PEF-teknologi från OptiCept ökar hållbarheten för färskpressad juice

Forskningsresultat publicerade i Applied Sciences visar på att OptiCepts PEF-teknologi förlänger hållbarheten på färskpressad juice genom att den framgångsrikt inaktiverar ett brett spektrum av mikroorganismer. Dessutom förbättras färg och sensoriska egenskaper. Det vetenskapliga underlaget till artikeln är publicerat av forskare vid CREA (Council for Agricultural Research and Economics) i Italien.

Som OptiCept tidigare meddelat har CREA genomfört tester med OptiCepts PEF-system för att förlänga hållbarheten för juicer. Nu har dessa resultat publicerats i den internationella vetenskapliga publikationen Applied Sciences.

Testerna har utförts på blodapelsinjuice vid deras forskningscenter i Acireale, Sicilien, Italien. Testerna utfördes med en av Bolagets pilotanläggningar utrustad med en patenterad behandlingskammare som säkerställer ett konstant flöde och en homogen behandling. Betydande förbättringar vad gäller hållbarhet (15–20 dagar) uppnåddes, samtidigt som näringsvärdena förbättrades. Författarna drar slutsatsen att detta öppnar nya möjligheter för kommersiell distribution av högkvalitativa, färska juicer som möter konsumenternas efterfrågan på både smak och hälsofördelar.

“Att dessa resultat nu publicerats i en vetenskaplig kontext ger evidens åt de resultat vi tidigare publicerat. Vi ser långsiktigt en stor potential för färskpressad juice med längre hållbarhet och förbättrade näringsegenskaper. Detta är ett viktigt steg mot att etablera teknologin på denna stora marknad” säger, Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Studien, kan läsas och laddas ner på följande länk:
“Pulsed Electric Field as a Mild Treatment for Extended Shelf-Life and Preservation of Bioactive Compounds in Blood Orange Juice”

Datum 2024-08-21, kl 13:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!