OptiCept Technologies

Marknadsuppdatering - Framgångar inom prioriterade affärsområden för OptiCept

OptiCept Technologies VD, Thomas Lundqvist, ger en statusuppdatering för de prioriterade affärsområdena och OptiCepts övriga aktiviteter.

Drygt ett år har passerat sedan jag tillträde som VD för OptiCept Technologies. Med det perspektivet kan jag konstatera att mycket har hänt och bolaget har förändrats avsevärt.

Det tåls att upprepa att vår nya organisation och fokuserade strategi på prioriterade affärsområden har burit frukt. Att vi först definierade prioriterade affärsområden och sedan under våren valde att organisera oss runt ett antal affärsmöjligheter innebar att vi nu sitter i kontraktsförhandlingar med två globala skogsbolag, att utvärderingen med Dole är klar med positiva resultat och att vi tagit tydliga steg mot att konkretisera kommersiella avtal med flera av de globala aktörer vi knutit till oss, både inom snittblommor och olivolja. Dessutom har vi tagit stora steg framåt både tekniskt och applikationsmässigt inom alla prioriterade områden.

Vi arbetar med konservativa industrier, stora bolag med (ibland) tröga beslutsvägar. I den här fasen är det viktigt att kunna vara flexibel, snabbrörlig och kreativ. Med den nya setup vi nu skapat för OptiBoost ger vi oss den möjligheten. När vi nu driver försäljningen på egen hand ges utrymme för nya affärsmodeller och flexibilitet, vilket kommer ge resultat.

Nyligen besökte jag Latinamerika och våra nyckelkunder inom snittblommor. Efter ett antal månaders test och utvärdering växer nu en bild fram av hur vi ska kunna tillföra värde här. Testerna vi gjort inom hydrering för Alstroemeria och rosor har visat goda resultat och vi för nu diskussioner med våra kunder kring denna kommersiella möjlighet.
Arbetet fortlöper nästan planenligt med både Flamingo i Storbritannien och med OneFlora i Nederländerna. Hos Flamingo har vi som tidigare nämnts uppnått goda resultat inom e-handel. Testet med OneFlora och den ledande europeiska dagligvarukedjan är planerat och kommer genomföras efter semesterperioden. Diskussioner fortlöper även med andra skandinaviska dagligvarukedjor.

Därutöver har vi som nämnt inlett kommersiella kontraktsförhandlingar inom skogssticklingar med CMPC i Chile och Aperam i Brasilien, även utvärderingen med Klabin har startats upp. Vi förbereder också det mycket spännande projektet med sticklingar i Kina och en SAGA kommer skeppas inom kort. Vi diskuterar ytterligare betalda utvärderingar med kunder i Latinamerika och Asien.

Under våren har vi arbetat med DePrado i Chile, där har vi installerat en oliveCEPT BALDER för att förbereda oss tekniskt och applikationsmässigt på bästa möjliga sätt inför kommande olivsäsong på Iberiska halvön. Under våren har vi haft hög aktivitetsnivå i Spanien, resultaten som publicerades med det spanska forskningsinstitutet IFAPA om CEPT-teknologins inverkan på olivolja har väckt stort intresse. Vi har genomfört ett antal evenemang där resultaten och teknologin presenterats. Diskussioner förs med många intressanta producenter vilket kommer ge nya installationer. Vi har också återupptagit arbetet med de kunder vi knöt till oss redan förra året, men som behövde skjutas upp pg a torkan och den dåliga skörden.

Efter sommaren har vi planerat ett besök hos Dole för att finjustera maskinen för deras process, parallellt tar vi fram en offert till Dole för BALDER till samtliga anläggningar som producerar ananasjuice.

Även om vi har våra prioriterade affärsområden högst på agendan arbetar vi trots allt med en del nya spännande områden när vi hittar partners som är beredda att investera. Exempel på detta är extraktion av näringsämnen ur avokadokärnor, här har vi kommit långt med en betalande kund och har mycket goda resultat. Vi har också långt gångna diskussioner kring att förbättra processen med att utvinna stärkelse ur potatis med en global potentiell partner. Vi för löpande diskussioner med globala aktörer inom vin och havredryck, här är vi redo att agera när vi kontrakterar rätt betalande part.

Sammanfattningsvis – vi har mycket händelserika månader bakom oss, vi har tagit många positiva steg som bolag och rör oss i rätt riktning. Vi fortsätter att utvecklas och arbetar målmedvetet framåt.

Med detta vill jag önska alla våra ägare och intressenter en härlig sommar!

Datum 2023-07-07, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!