OptiCept Technologies

Kommuniké från årsstämma i OptiCept Technologies AB (publ) den 23 maj 2024

MARKN.

OptiCept Technologies AB (publ) höll den 23 maj 2024 årsstämma. Vid stämman fattades, bland annat, följande beslut.

Resultat- och balansräkningar
Stämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2023.

Resultatdisposition
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023 och att Bolagets medel till förfogande överförs i ny räkning.

Ansvarsfrihet
Stämman beslutade att bevilja samtliga som under 2023 innehaft uppdrag som styrelseledamot eller verkställande direktör ansvarsfrihet för 2023 års förvaltning.

Val av styrelse och revisor
Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av sex (6) styrelseledamöter utan suppleanter och att antalet revisorer ska vara en (1) utan revisorssuppleant.

Till styrelseledamöter omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, Michael Kester och Ulf Hagman samt valdes Nicklas Margård, Carlos Fernandez Villena, Kees Jansen van Rosendaal och Eda Demir Westman till nya ordinarie styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma. Till styrelsens ordförande omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, Ulf Hagman.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om nyval av det registrerade revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers AB (”PwC”) som bolagets revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Det antecknades att PwC hade meddelat att auktoriserade revisorn Carl Fogelberg kommer att vara huvudansvarig revisor.

Arvode till styrelsen och revisor
Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till styrelsens ordförande ska utgå med 400 000 SEK samt att arvode ska utgå med 200 000 SEK till varje övrig ordinarie ledamot som är oberoende mot större aktieägare. Vidares beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode för arbete i revisionsutskottet samt ersättningsutskottet, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska utgå per utskott till 40 000 SEK till ordföranden samt 20 000 SEK vardera till övriga ledamöter.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till bolagets revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emission
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästkommande årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler som berättigar till nyteckning av, eller innebär utgivande av, maximalt ett antal aktier motsvarande en ökning av aktiekapitalet om högst 10 procent baserat på det sammanlagda aktiekapitalet i bolaget vid tidpunkten för årsstämman 2024. Om styrelsen beslutar om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska skälet vara att tillföra Bolaget rörelsekapital och/eller nya ägare av strategisk betydelse för Bolaget och/eller förvärv av andra företag eller verksamheter. Betalning ska, förutom kontant betalning, kunna ske med apportegendom eller genom kvittning, eller annars med villkor. I den mån emission sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska emission ske på marknadsmässiga villkor, med förbehåll för marknadsmässig emissionsrabatt i förekommande fall, som bolagets styrelse vid varje enskilt tillfälle bedömer råda.

_____________

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till pressmeddelande som offentliggjordes den 22 april 2024 och den fullständiga kallelsen till årsstämman. Kallelse till årsstämman samt fullständiga förslag avseende årsstämmans beslut finns tillgängliga på bolagets hemsida, www.opticept.se.

Datum 2024-05-23, kl 10:38
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!