OptiCept Technologies

Kommersiellt genombrott för OptiCept inom skogssticklingar – avsiktsförklaring från skogsbolag i Brasilien

MAR

Aperam BioEnergia LTDA (”Aperam”) i Brasilien, har efter en tids utvärdering meddelat OptiCept att man avser implementera teknologin i kommersiell produktion. OptiCept Technologies har därför inlett kontraktsförhandlingar med Aperam för första kommersiella avtalet för OptiBoost for cuttings.

Under hösten 2022 ingick OptiCept avtal med Aperam i Brasilien och startade ett pilotprojekt, gällande OptiBoost för behandling av Eukalyptussticklingar. Trots att utvärderingen inte är färdig har Aperam deklarerat sin avsikt att ingå kommersiellt löpande avtal för behandling av sticklingar. Diskussioner förs om att initialt ska högavkastande sticklingar som generellt har lägre överlevnadsgrad behandlas.

Idag producerar Aperam ca 30–50 miljoner Eukalyptussticklingar årligen. Aperams ambition är att övergå från frösådd till sticklingsproduktion och att plantera ut 100 miljoner Eukalyptusträd från sticklingar årligen. Kontraktsdiskussioner kommer initieras fortast möjligt.

Enbart inom Eukalyptus finns det en mycket attraktiv marknadspotentialen. Uppskattningsvis föryngras globalt cirka 3-4 miljarder Eukalyptus-träd varje år. OptiCept bedömer att 30 procent av dessa träd har sitt ursprung i en stickling och resten i frösådd. OptiCept erfar att branschen har som ambition att utöka andelen sticklingar i sin produktion, vilket kan möjliggöras med hjälp av OptiCepts teknologi. Kunderna betalar 25-50 öre per behandlad stickling. Denna potential bearbetas nu aktivt av OptiCepts agentnätverk. Ytterligare piloter pågår med CMPC och Klabin och diskussioner förs redan med några av världens största skogsbolag.

”Vi öppnar nu dörren på allvar till en mycket stor marknad där vi ser att vi skapar reella värden för kunden och tror på en hög efterfrågan och tillväxt i segmentet. Vi har ett bra samarbete med Aperam som är mycket nöjda med effekterna av OptiBoost.” Kommenterar Thomas Lundqvist, VD OptiCept Technologies.

”Att få möjlighet att revolutionera en hel industri är omtumlande och jag är mycket stolt över vad vi som företag lyckats med” fortsätter Thomas.

Datum 2023-05-02, kl 11:01
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!