OptiCept Technologies

Investeraruppdatering OptiCept - Överblick av marknaden för potatisbearbetning och status för kommersiella projekt

OptiCept Technologies lanserar investeraruppdatering. Kvartalsvis kommer bolaget publicera en uppdatering som dels ska ge befintliga aktieägare en inblick i pågående aktiviteter, dels ge marknaden en överblick av bolaget. I den här första uppdateringen har bolaget lagt extra fokus på potatismarknaden.

Nyligen ingick OptiCept ett partnerskap med det kanadensiska bolaget FPS Food Processing Solutions Corp vilket innebär att man nu satsar för att ta sig in på marknaden för fasta livsmedel och särskilt potatisbearbetning. FPS är en global ledare för nyckelfärdiga system för frysning, kylning, fritering och hantering av livsmedel.

PEF är en teknologi som förbättrar kvaliteten och effektiviteten inom potatisbearbetningsindustrin.
OptiCepts patenterade PEF teknologi skapar en fantastisk möjlighet för kunder att effektivisera tillverkningsprocessen samtidigt som de kan dra nytta av minskade kostnader.

Potatis är en basvara vars användning växer, inte minst i Kina och i Indien där den alltmer ersätter ris. Den årliga globala marknaden för bearbetade potatisprodukter värderas till drygt 92 miljarder USD 2023, enligt Potato News Today.

Tillsammans med FPS förbereder bolaget en global lansering efter årsskiftet. I denna uppdatering ges en ingående beskrivning av hur marknaden ser ut, bolagets ambitioner och hur teknologin påverkar denna industri. Utöver detta ges en uppdatering kring prioriterade affärsområden och kommersiella projekt.

“Vi är måna om att ge våra ägare, investerare och intressenter en så bra inblick i vår verksamhet som möjligt, därför lanserar vi nu detta koncept. Potatisbearbetning är en enorm och växande industri som har mycket spännande potential för OptiCept, vilket blir tydligt i denna första investeraruppdatering.” Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Datum 2023-12-04, kl 16:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!