OptiCept Technologies

Goda resultat med OptiCepts CEPT® -teknologi väcker mycket stort intresse i olivoljeindustrin

En vetenskaplig studie som påvisar både förbättrad effektivitet och utökad extraktion av olivolja med OptiCepts teknologi lockade över 50 deltagare från ledande olivoljeproducenter till ett seminarium arrangerat av OptiCept och det spanska statliga forskningsinstitutet IFAPA.

Under säsongen 2022–2023 har OptiCept Technologies arbetat med forskningsinstitutet IFAPA för att analysera effekten av CEPT® -teknologin. Resultaten bekräftar behandlingens goda effekter på utvinning av olivolja, vilket nu väcker stor uppmärksamhet på Iberiska halvön.

Två huvudsorter av oliver har testats under dessa försök; Arbequina och Picual, med bra resultat för båda sorterna. Såväl förbättrad processeffektivitet som signifikant ökad utvinning kunde påvisas för båda olivsorter. För Picual ökade extraktionsgraden med 7,57 % och för Arbequina med 4,55 %. Därtill påvisades kvalitetsförbättringar i form av ökat näringsinnehåll. Det stora värdet i detta illustreras av att en kund med en oliveCEPT® BALDER installerad som klarar upp till 10 ton i timmen, utvinner upp till 3 ton mer extra virgin olivolja per dygn under produktion på 24 timmar om dygnet.

“Vi ville skapa ett mer gediget vetenskapligt underlag i våra diskussioner med kunder, med utfallet från IFAPA validerar vi nu inte bara teknologin utan även det stora intresse vi redan upplever inför säsongen 2023. Detta känns väldigt bra att ha med oss inför vår offensiva satsning under Q3-Q4”, kommenterar Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

Seminariet som arrangerades i hjärtat av den spanska olivoljeindustrin, i Jaén, attraherade flera av industrins viktigaste aktörer.

“Det var ett väldigt bra evenemang! Vi hade en stor publik på mötet, riktigt intressanta frågor och diskussioner. Det fanns verkligen ett intresse och entusiasm. Resultaten kommer synas i spansk media och hjälper oss sprida ordet om oliveCEPT ®”, säger Carlos Fuentes, OptiCept Iberica.

IFAPA-grundades redan 1902 och har sedan dess genomfört studier inom olivodling och produktionsprocessen för olivolja med målet att bidra till modernisering och förbättring av industrins konkurrenskraft.

För ytterligare information om evenemanget och resultatet från studien, läs mer på OptiCepts hemsida: 
Till OptiCepts hemsida>

Datum 2023-04-17, kl 08:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!