OptiCept Technologies

Förlängd hållbarhet för juice med OptiCepts PEF-teknologi enligt CREA-studie

Det italienska forskningsinstitutet CREA (Council for Agricultural Research and Economics) bekräftar förlängd hållbarhet och kvalitetsförbättringar för färskpressad juice. Med hjälp av OptiCepts PEF-teknologi har man lyckats förlänga hållbarheten för blodapelsinjuice med 15–20 dagar med förbättrad näringsprofil.

CREA har genomfört tester med OptiCepts PEF-system för att förlänga hållbarheten för juicer. Testerna har utförts på blodapelsinjuice vid deras forskningscenter för oliv-, frukt- och citrusgrödor i Acireale, Sicilien, Italien. Man uppnådde betydande förbättringar vad gäller hållbarhet samtidigt som näringsvärdena förbättrades.

“PEF-behandling har visat sig vara mycket effektiv för att inaktivera mikroorganismer, vilket leder till längre hållbarhet. Detta visar på den stora potentialen i OptiCepts PEF-teknologi för produktion av färskpressade juicer med bättre hälsokvalitet och längre hållbarhet. OptiCepts teknologi är särskilt lämplig för industrin eftersom den enkelt kan integreras i befintliga bearbetningsprocesser” Säger, Simona Fabroni, Ph.D och Senior forskare, CREA.

”Vi ser en stor potential för färskpressad juice med längre hållbarhet och förbättrade näringsegenskaper. Konsumenter blir mer och mer hälsomedvetna samtidigt som industrin har utmaningar i att möta efterfrågan på ett effektivt sätt. I och med dessa resultat, som kommer offentliggöras i vetenskapliga publikationer, kommer industrin få upp ögonen för vår teknologi som kan utvecklas för att möta detta behov” Säger Thomas Lundqvist, VD, OptiCept Technologies.

CREA kommer att fortsätta göra tester på andra typer av juicer och resultaten för blodapelsinjuice kommer nu att publiceras i en vetenskaplig rapport.

CREA är det ledande italienska forskningsinstitutet inom jordbruk och livsmedel, verksamt under det italienska jordbruks-, livsmedelssuveränitets- och skogsbruksministeriet (Masaf). OptiCept och CREA har sedan tidigare ingått ett leasingavtal för att undersöka effekterna av PEF på juicer från lokala råvaror.

För mer information om resultaten med CREA se denna intervju med Simona Fabroni, P.hd och senior forskare.

Datum 2024-06-11, kl 09:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!