OptiCept Technologies

Aktieägarbrev - Ett målinriktat OptiCept rör sig framåt enligt plan

Under sista kvartalet 2022 genomförde OptiCept Technologies en företrädesemission. Med anledning av den stundande teckningsperioden för teckningsoptioner av serie TO5, ger OptiCept Technologies VD, Thomas Lundqvist, en statusuppdatering kring hur emissionslikviden nyttjats hittills och vad ägare av OptiCept kan förvänta sig härnäst.

När företrädesemissionen kommunicerades förra året meddelade vi att nettolikviden avsågs användas att blandat annat utöka tillverkningen av maskiner, teknikutveckling, organisationsutveckling och löpande drift, samt installation och underhåll hos kunder.

När nu teckningsperioden för teckningsoptioner av serie TO5 inleds (19 maj – 1 juni) vill jag ge alla OptiCepts ägare och intressenter en uppdatering angående våra framsteg hittills och vad vi arbetar med att förverkliga de kommande månaderna.

Vi har under 2023 inledande kvartal gjort omfattande förändringar, omorganisation, förbättrad kostnadskontroll och implementerat en ny strategi. Allt detta syftar i att föra bolaget från utvecklingsfas till kommersialisering. Konkret, vi arbetar nu utifrån specifika kundbehov. Vi har varit väl duktiga på att knyta till oss stora och ledande aktörer, det vi nu arbetar mer fokuserat med är att också ta dessa möjligheter från utvärdering och utveckling till skarpa avtal.

En stor skillnad från tidigare är att vi nu också arbetar med prioriterade områden, olivolja, sticklingar och snittblommor. Icke-prioriterade områden, där ska vi arbeta med en stor global partner som är villig att investera för att det ska vara aktuellt, som i fallet med Dole.

En viss spretighet är avskalad och istället är varje medarbetare fullt fokuserad på affärsmöjligheterna.

Vi är väl förberedda inför sommaren och höst, kontrakt är tecknade med viktiga kunder inom alla prioriterade områden och jag ser att vi gör framsteg.

Vi har vidareutvecklat våra maskiner i enlighet med vår strategi, dvs, för kommersiell drift och fyllt på vårt lager för att möta en stor del av den efterfrågan vi förväntar oss.

Nu är ägarnas stöd mycket viktigt för oss. Kapitalet som teckningsoptionerna från serie TO5 tillför bolaget ger oss förutsättningar för att framgångsrikt installera och driftsätta maskiner vi nu tillverkat. Det ger oss goda förutsättning att leverera på de kontrakt vi framöver tecknar, vilket i sin tur generera intäkter och kassaflöden som kan investeras i ytterligare tillväxt. Vi är tacksamma och glada att våra ägare är med oss på denna resa.

Datum 2023-05-19, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!