OEM International förvärvar Unit-Pump A/S

OEM International har idag förvärvat Unit-Pump med huvudkontor i Kvistgård i Danmark. Bolaget är en importör och distributör av pumpar och mekaniska tätningar och har en årsomsättning på cirka 20 miljoner DKK (31 MSEK). Ett starkt produkterbjudande baserat på ett långt samarbete med flertalet ledande europeiska tillverkare har gjort att Unit-Pump har en stark marknadsposition inom sitt segment.

- Unit-Pump som varit verksamma sedan 1992, passar med sin affärsmodell väl in i OEM och genom förvärvet utökas OEMs erbjudande på den danska marknaden. Bolaget kommer att integreras med OEMs danska verksamhet, OEM Automatic Klitsø A/S, vilket blir ett bra tillskott till det sen tidigare etablerade pump-sortimentet, kommenterar Jörgen Zahlin, VD och koncernchef för OEM International.

Tillträde sker den 1 november 2023 och förvärvet väntas inte ha någon påverkan på OEM:s resultat för innevarande år.

Datum 2023-11-01, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!