NOSA tar sig in på spanska marknaden genom avtal med och order från spansk distributör

MARKN.

Spanien har varit en av de mest prioriterade marknaderna för NOSA Plugs AB att ta sig in på givet dess storlek och marknadsförhållanden som klassats som fördelaktiga för Nosas verksamhet. Idag meddelar Nosa att de skrivit avtal med Bastos Medical, en av Spaniens ledande distributörer av medicinska artiklar och utrustning. I samband med avtalets upprättande lägger Bastos Medical även sin första order från Nosa.

I dagsläget återfinns Nosas produkter i 20 länder. Som tidigare kommunicerats har Nosa identifierat ett antal nyckelmarknader att ta sig in på. I årets tillväxtplan har bolaget identifierat Frankrike och Spanien som de mest prioriterade att äntra och för två veckor sedan meddelade Nosa att de slöt avtal med sin första franska distribör, Abbena-Frantex.

“Vi ser stora behov och på många marknader till och med en efterfrågan av våra produkter. Det blir en balansgång och avvägning i våra satsningar: ska vi satsa på att öka penetrationsgraden på befintliga marknader där vi fortfarande bara anser att vi skrapat på ytan eller ska vi satsa på att gå in på nya marknader där vi ser en stor potential? Det blir så klart en räkneövning och vi har gjort noggranna bedömningar för att säkerställa bra tillväxt såväl kort- som långsiktigt”, säger Adrian Liljefors, VD Nosa Plugs AB. 

I bolagets analyser har Spanien klassificerats som en marknad med stor potential och därför var Spanien en av de två nya marknader som sattes upp som en milstolpe att äntra under 2023. 

“Det har varit ett oerhört händelserikt år och jag är väldigt stolt att vi lyckas leverera på de milstolpar vi satt upp, trots att vi valde att tidigarelägga lanseringen av NOSA smell training till detta år”, säger Adrian Liljefors. 

Mer om samarbetet med Bastos Medical 
Bastos Medical, som är grundat 1998, ägs av den portugisiska distributören Bastos Viegas; ett bolag som Nosa också har listat som en viktig potentiell distributör. Bastos Medical är en distributör av medicinska artiklar och utrustning och de har för närvarande mer än 20 000 produkter i sitt sortiment och över 45 000 återköpande kunder. De säljer mot vårdaktörer, bedriver webbshoppen medicalexpress.es, säljer mot veterinärer via medical-vet.com och de har även en fysisk butik med showroom vid huvudkvarteret i Sant Fruitós de Bages (Barcelona). 

Avtalet med Bastos Medical är exklusivt för cirka hälften av Spaniens autonoma regioner för att distribuera NOSA odor control och för hela Spanien för att distribuera Nosas B2C-produkter: NOSA allergy, NOSA Microbial och NOSA smell training. Bastos Medical kommer att sälja in NOSA odor control till sjukhus och kliniska centra genom sitt kommersiella nätverk och bolaget kommer att marknadsföra varumärket NOSA i alla sina kanaler såväl B2B som B2C. 

“Nosas sortiment består av innovativa produkter som skyddar mot dålig lukt, allergener och mikrober”, säger Jaume Membrive, VD på Bastos Medical. Han tillägger: “Vi kommer att satsa på att marknadsföra NOSA som varumärke och distribuera hela NOSA-sortimentet genom alla våra försäljningskanaler och vi är är övertygade om att vi påbörjat en spännande och framgångsrik resa tillsammans".

Datum 2023-12-12, kl 15:25
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!