NOSA Smell training lanseras på den svenska apoteksmarknaden

Idag lanseras NOSA Smell training mot apotek i Sverige.

Distributör på den svenska marknaden är NOSAs långvariga parter Oriola, som distribuerar produkter till samtliga apotek i Sverige, samt flera andra återförsäljare därtill. Oriola börjar i dag leverera produkter till svenska apotek, som inom de närmsta dagarna påbörjar lanseringen mot slutkunder via e-handelssortimentet.  

NOSA smell training lanseras successivt under året med Apoteket AB, Kronans apotek, Doz apotek, Apotea och Apohem. Samtal förs med ytterligare aktörer som dock ännu inte är bekräftade. 

Först ut att lansera beräknas bli Kronans apotek och Apohem som lanserar produkten i deras respektive e-handelssortiment i samband med revideringen som sker denna vecka. Lanseringen av produkten på respektive e-apotek sker så snart produkten finns i deras lager. Under året är även flertalet kampanjer inbokade med dessa apotek. 

Resterande apotekskedjor har olika datum för revidering av sortimentet och beräknas lansera Smell training under kommande månader i takt med deras individuella revideringsfönster. 

“Vi är glada och nöjda över det enorma intresse som har visats för NOSA Smell training, både av slutkunder och av apoteksmarknaden. Nästa steg är nu att förhoppningsvis erhålla positiva studie-resultat så att även läkare kan börja rekommendera produkten till sina patienter.” 
Säger Adrian Liljefors, VD Nosa Plugs AB. 

Lanseringen av NOSA Smell training har skett gradvis och lanseringen via apotek är det sista sista och viktigaste steget i utrullningen. Sverige är den andra marknaden i Europa, efter Tyskland att erbjuda produkten via apotek och nu är siktet inriktat på fler marknader under årets andra halva.

Under juni beräknas även den kliniska studien avseende Smell training publiceras, vilket beräknas bli ytterligare en katalysator för produktens försäljning framgent.

Datum 2024-05-27, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!