Nosa Plugs AB (publ) ”NOSA” uppdaterar sina strategiska mål och prioriterar lönsam tillväxt

NOSA meddelar i dag att man efter beslut i styrelsen har för avsikt att uppdatera bolagets övergripande målsättning.

Bolaget meddelar att ökat fokus på lönsamhet skall prägla verksamheten och att bolagets primära mål är att uppnå positivt kassaflöde inom 12 månader. För att nå detta mål skall verksamheten fokuseras än mer till bolagets core-sortiment samt ökad tillväxt i befintliga nyckelmarknader. Vägen till lönsamhet möjliggörs av att man nu mer effektivt kan kapitalisera på den plattform bolaget har byggt upp samtidigt som en ökad utväxling av bolagets gedigna distributörsnätverk väntas generera ökade intäkter. Vidare skall en ökad kostnadskontroll bidra till att stärka bolagets rörelsekapital.

Bolaget har fortsatt höga tillväxtambitioner och räknar med att även kommande år generera en aggressiv intäktsökning i linje med föregående år. Att växa både snabbt och lönsamt är ledordet under kommande år.

”Vi arbetar varje dag med att skapa en bättre tillvaro för människor. Genom att ta steget till att bli ett lönsamt bolag ger vi oss själva möjligheten att hjälpa än fler människor, samtidigt som det möjliggör för fortsatta investeringar i nya banbrytande innovationer, så som Smell training och Drug delivey” säger VD, Adrian Liljefors.

Målet om minst 65 % bruttomarginal kvarstår även framgent.

”Genom att arbeta smartare och med ett större fokus på lönsamhet känner vi oss väl rustade inför de spännande möjligheter vi nu står inför” Säger Dan Josefsberg, Ordförande i Nosa Plugs AB (publ)

De nya målsättningarna utgör ett viktigt steg i bolagets övergripande strategi att erbjuda produkter som ökar människors livskvalité och som dessutom är lönsamma, snabbväxande och marknadsledande i egen nisch.

Datum 2024-03-01, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!