Nosa inleder samarbete med QRS och tar en första order

QRS är en nederländsk distributör av medicintekniska produkter, utrustning och förbrukningsvaror för vårdpersonal. Med ett brett sortiment och skräddarsydd rådgivning levererar QRS direkt till sjukhus, privata kliniker, ambulanstjänster och vårdinrättningar i Belgien, Nederländerna och Luxemburg. 

Sedan 2019 är QRS en del av Asker Healthcare Group, en global plattform för ledande företag inom medicintekniska produkter och medicinsk utrustning för sjukvård i Europa. Koncernen har över 2 100 anställda och en årlig omsättning på ca 1 miljard Euro. Asker Healthcare Group har sitt huvudkontor i Stockholm, och NOSA samarbetar redan idag med OneMed Sverige som är en del av Asker Healthcare Group.

Benelux - en strategiskt viktig region med stor potential
QRS kommer initialt att sälja NOSAs luktskydd i hela Benelux, med ett fokus på sjukhus, privata kliniker och ambulans. Företaget har en stor säljkår som täcker hela Nederländerna och i Belgien samarbetar QRS med den belgiska distributören Deforce Medical, som även är en del av Asker Healthcare Group.

Benelux har över 2,2 miljoner sjukvårdsanställda och enbart via försäljning av NOSAs luktskydd, NOSA odor control, beräknas den årliga omsättningen ligga på över 50 MSEK i regionen vid mogen marknad. 

“Vi ser en stor potential i Benelux framåt och ett av våra mål för året var att bredda vår närvaro i regionen, vilket vi nu har lyckats med. Genom lanseringen med QRS hoppas vi kunna nå ut både snabbare och mer effektivt mot flera relevanta kundgrupper inom regionen. Vi ser även fram emot ett fortsatt starkt samarbete med Asker Group-koncernen och fler bolag inom den för att accelerera tillväxten ytterligare”, säger Adrian Liljefors, VD för Nosa Plugs AB.

Datum 2023-12-22, kl 10:10
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!