Nosa i samarbete med spansk distrubutör med global närvaro

MARKN.

Idag meddelar Nosa Plugs AB att de ingått ett samarbetsavtal med det spanska bolaget Iturri. Iturri är en spansk tillverkare och distributör av skyddsutrustning och fordon för bland annat vård, räddningstjänst och försvar. Det mer än 50 år gamla företaget har sitt huvudkontor i Sevilla i Spanien och globalt har företaget över 1400 anställda, över 10 000 kunder och en närvaro på fyra kontinenter: Europa, Sydamerika, Asien och Afrika. 

Avtalet som skrivits ger Iturri den exklusiva rätten att sälja NOSAs produkter till sjukhus i flertalet spanska autonoma regioner som annars är svåra att sälja brett till. Iturri kommer även att sälja NOSAs produkter mot vårdsektorn i hela Spanien, 

“På Iturri strävar vi efter att skydda människor på olika sätt och vi är glada över att kunna erbjuda en produkt för att skydda alla yrkesverksamma inom hälso- och sjukvårdssektorn från dålig lukt: läkare, kirurger, sjuksköterskor, räddningstjänst, lokalvårdare etc. Att inkludera NOSA odor control i vår portfölj stärker och kompletterar vårt erbjudande av lösningar för vårdsektorn, säger Juan Prats Sanchez, senior inköpare på Iturri.

Som tidigare kommunicerat är Spanien en av de mest prioriterade marknaderna för Nosa att ta sig in på givet storleken på den och Iturri har ansetts vara en av de viktigaste distributörerna att sluta avtal med. 

“Vi har stora förhoppningar på samarbetet med Iturri på såväl kort som lång sikt. Bara i de regioner där bolaget fått exklusivitet finns det totalt ca 350 sjukhus. Ambitionen är även att utöka samarbetet med Iturri över tid genom att bredda till fler av våra produkter samt genom att ta oss in på fler marknader tillsammans”, säger Linus Yman, säljchef på Nosa Plugs AB. 

“Spanien är som tidigare kommunicerat en av de viktigaste marknaderna för oss att ta oss in på och det känns otroligt bra att vi nu har två distributörer som kan och kommer att arbeta med oss för att säkerställa den önskade tillväxten, både på den spanska marknaden men även utanför den”, säger Adrian Liljefors, VD Nosa Plugs AB.

Datum 2023-12-28, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!