NOSA erhåller patent i Europa och Kina

MARKN.

NOSA Plugs AB meddelar idag att bolaget har erhållit ytterligare två patent - nu för sin produkt som reducerar exponeringen av bakterier och virus, NOSA microbial control. Patenten beviljas för Kina och för EUs patentorganisation, European Patent Office (EPO). EPO är en oberoende mellanstatlig organisation som tillhandahåller en enhetlig patentprövningsprocess för flertalet av de europeiska länderna.

“Att vi fått patentansökan godkänd på två så stora marknader betyder givetvis oerhört mycket för oss eftersom det säkrar oss mot nuvarande och framtida konkurrenter, vilket utgör ett stort värde i bolaget. Under de senaste veckorna har det synts tecken på ökad smittspridning av COVID-19 och eftersom Corona-virus primärt smittar via nässlemhinnan innebär det att NOSA microbial control är extra relevant som lösning just nu”, säger Adrian Liljefors, VD på NOSA Plugs AB. 

Av de marknader som patentansökan nu godkänts på är det Europa som är den mest relevanta på kort sikt. 

“Europa är den marknad där NOSA microbial control primärt säljs idag och det är därför en viktig milstolpe att produkten nu är patenterad på denna marknad. Med ett starkt patent i grunden har vi bäddat för fortsatt tillväxt kommande år. Kina är givetvis en intressant marknad för oss givet dess storlek och patentet ger en bra grund för en eventuell framtida etablering, även om det inte kommer att ske de närmsta 1-2 åren”, säger Adrian Liljefors. 

Mer om NOSA microbial control
Pandemin har tydligt visat vilka stora effekter en ökad spridning av infektionssjukdomar och virus kan ha och den har även visat på behovet av att skydda oss själva och andra. NOSA microbial control är utformad för att minska exponeringen av virus och bakterier genom inandning via näsan. En minskad exponering av virus och bakterier har visat sig minska risken för luftvägsinfektioner. Produkten är lätt att andas igenom, diskret och bekväm att bära.
NOSA microbial control är en medicinteknisk produkt, klass I och säljs i Europa. Produkten var först på marknaden och den utgör det första mikrobiella skyddet som användaren kan andas obehindrat igenom. Externa labbtester har visat att NOSA microbial control kan reducera coronavirus, rhinovirus och norovirus upp till 93 %, samt även stafylokocker (MRSA), pneumokocker och e-coli upp till 99 %.

Hur fungerar NOSA microbial control?
NOSA microbial control placeras i näsan så att användaren kan andas igenom produkten. Designen tvingar luften att passera genom lamellstrukturen och inaktiverar då virus och tar död på bakterier som kommer i kontakt med produkten. Detta är möjligt då produkten innehåller silversulfatpartiklar inkapslat i materialet. På så sätt minskas mängden aktiva virus och bakterier som passerar till de övre luftvägarna. NOSA microbial control är en CE-märkt medicinteknisk produkt, klass I och säljs i Europa.

Varför är det viktigt att skydda näsan?
 Inuti näsan finns en känslig slemhinna. Virus och bakterier kan ta sig in i kroppen och smitta oss via detta känsliga område. En minskad exponering av virus och bakterier i näsan har visat sig reducera risken för luftvägsinfektioner. Den senaste forskningen visar även att det finns två typer av celler i näsan som COVID-19 primärt angriper för att infektera kroppen. Dessa celler fungerar som ”inträdesreceptorer” för coronaviruset. Eftersom dessa receptorer är placerade i näsan är dessa extra utsatta.
NOSA microbial control är testad mot många av de mest förekommande förkylningsvirus.

Unik design
 År av produktutveckling resulterade i en patenterad design som:

  1. Inaktivera virus
  2. Tar död på bakterier 
  3. Är lätt att andas igenom
  4. Är diskret och bekväm
  5. Har en innovativ design
  6. Kan användas upp till 8 timmar
Datum 2023-10-26, kl 14:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!