Kommuniké från Nosa Plugs AB (publ) årsstämma den 3 maj 2024

MARKN.

Aktieägarna i Nosa Plugs (publ) höll årsstämma i Advokatfirman Rasmusson & Partners Advokat ABs lokaler fredagen den 3 maj 2024. Här följer ett sammandrag av de viktigaste besluten som fattades på stämman.

Årsredovisning
Årsredovisning och revisionsberättelse lades fram och fastställdes.

Ansvarsfrihet
Stämman beviljade ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.

Arvoden
Stämman beslutade att ett arvode om sammanlagt 120 000 kronor (f.å 120 000 kronor) skulle utgå till styrelsens ordförande.

Arvodet till revisionsbolaget fastställdes att utgå enligt skälig och godkänd kostnadsräkning.

Styrelse
Stämman beslutade om omval av Dan Josefsberg, Johan Prom, Dan Mangell, Anders Håkansson, Susanna Francke Rodau och Tomas Ludvigsson till ordinarie ledamöter. Vidare utsågs Dan Josefsberg till styrelseordförande (omval).

Stämman beslöt att anta principer för utseende av en valberedning baserat på Q3 modellen innebärande att en valberedning ska inrättas bestående utav styrelsens ordförande och representanter från de tre största ägarna baserat på ägarförhållandena per den sista september.

Revisor
Stämman beslutade om omval av Mazars AB som revisionsbolag. Det noterades att den auktoriserade revisorn Samuel Bjälkemo kommer även fortsättningsvis vara bolagets huvudansvarige revisor.

Beslut om antagande av uppdaterad bolagsordning

Stämman beslöt att anta en uppdaterad bolagsordning innefattande ändring av aktiekapitalets gränser och antalet aktier.

Bemyndigande av styrelsen att besluta om nyemissioner
Stämman beslöt i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att fram till nästkommande årsstämma kunna besluta om nyemissioner av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner, med eller utan företrädesrätt för bolagets aktieägare, innefattande en aktiekapitalsökning om högst
40 000 000 kronor motsvarande högst 2 000 000 st nya aktier.

Nytt incitamentsprogram för anställda
Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att genomföra en emission omfattande högst 2 587 500 teckningsoptioner med rätt att teckna lika många aktier inom ramen för ett nytt incitamentsprogram för bolagets anställda och vissa konsulter. Varje teckningsoption berättigar till teckning av en ny aktie i bolaget till en teckningskurs motsvarande 300 % av den volymviktade genomsnittskursen som noteras för bolagets aktie på First North Growth Market under perioden 22 april 2024 fram till och med den 17 maj 2024. Teckning av aktier kan äga rum under perioden från och med den 1 juli 2027 till och med den 30 september 2029. För varje teckningsoption som förvärvas ska marknadsmässig ersättning erläggas beräknad enlig Black & Scholes.

Anförande av verkställande direktören

I sitt anförande kommenterade bolagets VD Adrian Liljefors verksamhetsåret 2023.

För ytterligare information se bolagets hemsida www.nosaplugs.com eller kontakta:
VD Adrian Liljefors, Adrian.liljefors@nosaplugs.com 

Nosa Plugs AB (publ)
Styrelsen

Datum 2024-05-03, kl 12:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!