Norva24 fortsätter sin strategiska expansion i Sverige och Tyskland genom förvärv av ControTech och Baier

9 november 2023 13:00 CET

Norva24, marknadsledaren inom den nordeuropeiska UIM-tjänstemarknaden (Underground Infrastructure Maintenance), fortsätter leverera på sin tillväxtstrategi med värdeskapande företagsförvärv genom att förvärva ControTech i Malmö AB (ControTech) i Sverige och Baier Rohrreinigung GmbH (Baier) i Tyskland.

"Att utöka vår närvaro i Sverige och Tyskland är en nyckelkomponent i Norva24:s strävan att bli ett europeiskt fyrtorn inom underhåll av underjordisk infrastruktur. Med starka marknadspositioner och solid lönsamhet är ControTech och Baier perfekta förvärv som linjerar med vår strategi, och vi är glada att välkomna företagen och våra nya kollegor till Norva24. Vi fortsätter att ha höga ambitioner när det gäller att konsolidera UIM-marknaden i norra Europa och söker aktivt flera möjligheter samt är involverade i fler DD-processer som vi förväntar oss kommer att resultera i ytterligare tillväxt genom förvärv inom en snar framtid", säger Henrik Norrbom, VD för Norva24 Group.

Sverige: ControTech

Transaktionen att förvärva 100% av aktierna i ControTech undertecknades idag. Företaget har en omsättning på nära 35 miljoner SEK med en lång historia av solid lönsamhet. Företaget är baserat i Malmö och har ett starkt arv som sträcker sig tillbaka till 1994. Förvärvet stärker Norva24:s ledande position i den folkrika Skåneregionen och särskilt i Malmö tätort. ControTech drivs av Niclas Jönsson, son till grundaren Mats Jönsson. Niclas kommer att fortsätta som verksamhetschef. ControTech har totalt 10 erfarna anställda och 9 fordon.

"Skåne är en stor och attraktiv region där vi ser en betydande tillväxtpotential. Vi är glada att kunna inkludera ControTech, ett välrenommerat företag med en modern fordonsflotta och kunnig personal, till Norva24. ControTech har en stabil och lönsam affärsmodell som vi kommer att fortsätta bygga på, samtidigt som vi strävar efter att utvinna synergier med våra andra verksamheter i regionen", säger Mikael Smedborn, VD för Norva24 Sverige.

Tyskland: Baier

Baier Rohrreinigung GmbH ligger i Erlangen nära Norva24:s största tyska verksamhet i Gerolzhofen i Bayern. Baier och Norva24:s befintliga verksamheter i regionen har en lång historia av att betjäna regionen och dess invånare. Framöver kommer de att utveckla ett starkt och nära samarbete. Baier har en omsättning på nära 4,5 miljoner euro och solid lönsamhet. Baier's huvudverksamhet är rengöring av rör och avlopp samt relining. Dessa är kärntjänster i Norva24:s portfölj. Företaget drivs av Andreas Baier, grundaren, som kommer fortsätta att driva Norva24:s vision som VD. Baier har totalt 30 erfarna anställda och 20 fordon. Avslut förväntas ske under Q4 2023, och inga regulatoriska hinder har identifierats.

"Baier är ett välrenommerat företag med starka marginaler och högkvalificerad personal som driver en modern fordonsflotta. Verksamheten och kulturen kommer att passa perfekt in i den befintliga strukturen för Norva24-företagen och kommer att förbättra vår täthet i området. I linje med vår beprövade decentraliserade affärsmodell på lokal nivå kommer Baier att behållas som en separat enhet, och Andreas Baier kommer att förbli vid rodret", säger Bertolt Gärtner, VD för Norva24 Deutschland GmbH.

Förvärven finansieras främst genom Norva24:s befintliga kreditfacilitet.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Henrik Norrbom, VD och koncernchef +46 727 08 15 15
Stein Yndestad, CCDO & IRO +47 91 68 66 96
Mikael Smedborn, VD Sverige +46 725 73 21 40
Bertolt Gärtner VD Tyskland +49 151 163 631 99

Norva24 är den ledande nordeuropeiska aktören inom UIM-industrin [1] och erbjuder UIM-tjänster såsom tömningstjänster, högtrycksspolning och tjänster inom rörteknik. Per i dag drev Bolaget 75 filialer [2] i Norge, Tyskland, Sverige och Danmark, med cirka 1 750 medarbetare. Bolagets historia går tillbaka till 1919 och Norva24 har sedan dess utvecklats från att vara ett bolag med norska rötter till att bli marknadsledande inom UIM-tjänster i Norge, Tyskland, Sverige och Danmark. Norva24 har en historia av att genomföra förvärv för att komma in på nya marknader eller för att befästa sin lokala marknadsposition och drar nytta av den mycket fragmenterade UIM-marknaden i Europa, som kännetecknas av flertalet små, lokala företag. På sina fyra marknader har Bolaget genomfört 44 förvärv sedan 2015. www.norva24.com.

[1] Mätt i intäkter.
[2] Med termen ”filial” avses verksamhetsställen på olika orter från vilka Bolaget bedriver sin verksamhet.

Datum 2023-11-10, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!