Nordic Iron Ores ansökan om ytterligare undersökningstillstånd vid Blötberget godkänns

Nordic Iron Ore AB har fått godkänt av Bergsstaten på sin ansökan om ett ytterligare undersökningstillstånd i anslutning till Blötberget. Bakgrunden till ansökan är att inledande prospekteringsarbete givit mycket positiva signaler. En lyckosam prospektering av området kan innebära en möjlig utökning av Nordic Iron Ores mineraltillgångar.

Genom Nordic Iron Ores egna prospekteringsarbete och deltagande i det EU-finansierade projektet Smart Exploration har kunskapen ökat om geologin i närområdet. Utöver Smart Explorations mätningar indikerar också genomförda magnetiska mätningar att mineraliseringen i Blötberget fortsätter i nordostlig riktning vilket gör området mycket intressant för fortsatt prospektering. Efter att Bergsstaten nu har godkänt ansökan om undersökningstillståndet Blötberget nr 6 planerar bolaget att genomföra prospekteringsarbete inom området.

”Efter det positiva beskedet från Bergsstaten planerar vi att bredda vårt prospekteringsprogram vid Blötberget. Vi har goda förhoppningar om att detta arbete ska öka bolagets mineraltillgångar och därmed öka livslängden och förbättra lönsamheten av den framtida gruvbrytningen i Blötberget”, säger Ronne Hamerslag, VD för Nordic Iron Ore.

Om Smart Exploration
Det EU-finansierade forskningsprojektet Smart Exploration fokuserade främst på att ta fram kostnadseffektiva och miljövänliga metoder och verktyg för prospektering av mineralresurser i gruvnära miljöer. Syftet var att ta fram metoder för att söka efter mineraler som är vitala för EU:s ekonomiska och teknologiska utveckling. Arbetet vid Blötberget leddes av Uppsala Universitet och SGU (Sveriges geologiska undersökning).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ronne Hamerslag
Verkställande Direktör, Nordic Iron Ore AB
Telefon: 0240 88 301
E-mail: ronne.hamerslag@nordicironore.se

Om Nordic Iron Ore
Nordic Iron Ore AB är ett gruvbolag med målsättningen att återuppta och utveckla järnmalmsproduktionen i Ludvika området och då först i Blötberget. Bolaget avser även att utöka sina mineraltillgångar och uppgradera dessa till malmreserver, främst genom prospektering och andra undersökningar av det anslutande Väsmanfältet och Håksberg. Bolaget har alla nödvändiga tillstånd på plats för det inledande projektet i Blötberget och kommer att kunna producera järnmalm med mycket hög kvalitet.

För mer information, se www.nordicironore.se.

Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Wildeco Ekonomisk Information AB är Bolagets Certified Adviser (info@wildeco.se tel 08-545 271 00).

Datum 2024-01-24, kl 13:40
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.