Nordic Iron Ore förlänger kortfristiga lån

MARKN.

Nordic Iron Ore AB har ingått avtal om att förlänga återbetalningstiden på kortfristiga lån om 32,0 MSEK till 30 juni 2024. Låneavtalen har ingåtts med bolagets tre största ägare, en tidigare styrelseledamot, bolagets VD samt en grupp investerare.

Nordic Iron Ore har sedan tidigare ingått avtal om lån om sammanlagt 32,0 MSEK med bolagets tre största ägare Bengtssons Tidnings AB, Ludvika Holding AB och Kopparinvest AB, bolagets tidigare styrelseledamot Timo Lindborg via bolag, Nordic Iron Ores VD Ronne Hamerslag samt en grupp investerare som inkluderar Fredrik Attefall, Johan Flink och Martin Ramqvist. Nordic Iron Ore förlänger nu återbetalningstiden vilket innebär att lånen förfaller den 30 juni 2024.
Sammanfattning av villkoren för lånefaciliteten:

  • Låneavtal om sammanlagt 32,0 MSEK.
  • Lånen löper med en årlig ränta om 12 procent från och med 1 januari 2024. Fram till dess har lånen en ränta på 8 procent.
  • Lånen löper till och med den 30 juni 2024.

 För att säkerställa att Nordic Iron Ore har tre månaders rörelsekapital och tillräcklig finansiering fram till en uppkapitalisering är genomförd, förlängs lånefaciliteten. Sammantaget har styrelsen gjort bedömningen att villkoren för lånen är marknadsmässiga. Lånefaciliteten, inklusive upplupen ränta, avses att omvandlas till bindande teckningsåtaganden i den kommande kapitaliseringen.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ronne Hamerslag
Verkställande Direktör, Nordic Iron Ore AB
Telefon: 0240 88 301
E-mail: ronne.hamerslag@nordicironore.se

Om Nordic Iron Ore
Nordic Iron Ore AB är ett gruvbolag med målsättningen att återuppta och utveckla järnmalmsbrytning i Ludvika-området. Bolaget har alla nödvändiga tillstånd på plats för det inledande projektet i Blötberget och kommer att kunna producera ett ultra-höganrikat järnmalmskoncentrat som är lämpligt för tillverkning av fossilfritt stål. Bolaget utvärderar även möjligheten till att utvinna ett sekundärt koncentrat med höga halter fosfor och sällsynta jordartsmetaller. Utöver Blötberget, har bolaget bearbetningskoncessioner för Väsmanfältet och Håksberg, vilka avses tas i drift efter att Blötberget är i produktion. För mer information, se www.nordicironore.se.
Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Wildeco Ekonomisk Information AB är bolagets Certified Adviser.

Datum 2023-12-19, kl 09:20
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.