Nolatos klimatmål godkända som vetenskapligt baserade

Nolato har valt att driva ett ambitiöst och strukturerat klimatarbete som genomsyrar hela koncernens verksamhet. En viktig del i detta arbete har varit att sätta upp vetenskapligt baserade klimatmål i linje med Parisavtalet.

Dessa klimatmål har nu validerats och godkänts av Science Based Targets Initiative (SBTi), som har etablerat ett ramverk för klimatmål i enlighet med vad vetenskapen anser krävs för att uppnå Parisavtalets ambition om att världen ska begränsa den globala uppvärmningen.

Som ett företag i framkant av hållbar utveckling har Nolato länge tagit ansvar för hur hela vår verksamhet påverkar omvärlden. Våra mål på kort sikt, som SBTi nu har validerat och godkänt, stakar ut en tydlig väg för att vi ska minska utsläppen av växthusgaser för såväl den egna verksamheten som i hela vår värdekedja.

Nolato åtar sig att minska växthusgasutsläppen från scope 1 och 2 (direkta utsläpp från företagets verksamhet samt indirekta utsläpp från företagets förbrukning av energi) med 70 procent till 2030, i relation till basåret 2021. Nolato förbinder sig också att minska utsläppen av växthusgaser från scope 3 (indirekta utsläpp från verksamhetens livscykel) som härrör från köpt material och tjänster, kapitalvaror, bränsle- och energirelaterade aktiviteter, uppströms transporter och distribution, spill genererad i egna verksamheter, affärsresor, anställdas jobbpendling och uppströms hyrda anläggningar med 25 procent under samma period.

– Godkännandet belyser inte bara vår roll som föregångare inom hållbar utveckling, kommenterar Christer Wahlquist, vd och koncernchef i Nolato. Det förstärker också vårt engagemang att stötta våra kunder att nå sina miljömål.

– Genom initiativ som till exempel vår modell för Eco-Design strävar vi att ständigt bidra till användning av förnybara och återvunna material samt att redan vid ritbordet miljöoptimera nya produkter så att de kan ingå i en cirkulär ekonomi.

– Nolatos vetenskapsbaserade miljömål är en del av vår klimatstrategi, som under det senaste decenniet redan har lett till en betydande reducering av utsläppen av växthusgaser. Genom att anpassa våra mål till den senaste klimatvetenskapen kommer Nolato att fortsätta att bidra till att mildra klimatförändringarna i linje med Parisavtalets mål och därmed främja en hållbar framtid.

Mer information om Nolatos hållbarhetsarbete och framtid finns på https://www.nolato.com/en/IR/Responsible-business-conduct och https://www.nolato.com/en/About-us/Sustainable-development.

Datum 2024-06-18, kl 14:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.