Nolato förvärvar brittiskt bolag inom skärmningsteknologi (EMC)

Nolato förvärvar brittiska P&P Technology. Bolaget, som omsätter omkring 25 mkr på årsbasis med god lönsamhet, erbjuder komponent- och materiallösningar inom skärmning av elektronik för att uppnå elektromagnetisk kompabilitet, så kallad EMC. Genom förvärvet erhåller Nolato kompletterande tillverkningsteknologier, en breddad kundbas samt en förstärkt närvaro i Storbritannien.

P&P Technology, som grundades 2014, har ett 20-tal medarbetare vid sin anläggning nordöst om London. Bolaget omsätter i storleksordningen 25 mkr på årsbasis med god lönsamhet, och har en diversifierad kundbas inom bland annat flyg-, bil- och övrig industri.

– Vi ser en fortsatt stark marknadstillväxt inom EMC-området, och bedömer att nya affärsmöjligheter genereras i takt med att exempelvis fordonens elektroniska system kräver såväl skärmning som värmeavledning i allt större omfattning. Genom förvärvet erhåller vi kompletterande tillverkningsteknologier, breddad kundbas och en förstärkt närvaro på den brittiska marknaden, säger Nolatos koncernchef Christer Wahlquist.

P&P Technologys verksamhet kommer att redovisas inom affärsområde Nolato Integrated Solutions och konsolideras i koncernen per maj månad. Den initiala köpeskillingen uppgår till cirka 13 MSEK (skuldfritt bolag) med möjlighet till en tilläggsköpeskilling.

Datum 2023-04-27, kl 15:47
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!