NGS Group AB: NGS Group AB startar ett omställningsprogram för att förbättra lönsamheten. Dessutom genomförs en goodwillnedskrivning.

REG

NGS meddelar idag att man startar ett omställningsprogram som kommer beröra samtliga verksamheter och funktioner både avseende kostnadsbesparingar och en utveckling mot en mer funktionell organisation för att förbättra lönsamheten och uppnå en högre operationell effektivitet

Kostnadsbesparingarna kommer primärt att fokusera på att anpassa organisationen och fasta kostnader till rådande konjunktur och marknadsförutsättningar. Under 2023 har t ex flertalet svenska regioner kraftigt minskat sina inköpsvolymer inom sjuksköterskebemanning vilket drabbat hela branschen. Vidare har marknaden för rekrytering och interimstjänster utvecklats sämre p g a en svagare konjunktur.

Besparingarna förväntas ge en årlig effekt på ca 12 MSEK med start under  4:e kvartalet 2023. Kostnaden för besparingsprogrammet kommer redovisas som en engångskostnad och kommuniceras i 3:e kvartalet 2023. Företaget kommer inom kort inleda förhandlingar med fackliga parter.

  • Genom denna omställning skapar vi förutsättningar för en långsiktig lönsamhet samt ett fortsatt fokus på våra kunder, medarbetare och hela vår breda palett av tjänster i våra befintliga verksamhetsområden i Sverige, säger Erika Rönnquist Hoh, VD NGS Group.
  • Den redan uppstartade satsningen i Norge är ett viktigt tillväxtområde som inte berörs av omställningen utan den fortsätter enligt plan, fortsätter Erika Rönnquist Hoh.

Styrelsen har även beslutat om en goodwillnedskrivning på 100 MSEK som kommer redovisas som en engångskostnad i 3:e kvartalet 2023. Nedskrivningen beror på högre marknadsräntor och en uppdaterad bedömning av framtida intäkter. Nedskrivningen är ej kassaflödespåverkande och påverkar inte det underliggande resultatet.

Denna information är sådan information som NGS Group Aktiebolag (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 11 september 2023 kl. 09:45

För ytterligare information kontakta:

Bertil Johansson, Ordförande NGS Group, e-post: bertil.johanson@ardentis.nu

Erika Rönnqvist Hoh, VD NGS Group, e-post erika.ronnquist.hoh@ngsgroup.se

Bilaga


Datum 2023-09-11, kl 09:45
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!