NextCell upphandlar toppgaranti i pågående företrädesemission

REG

Företrädesemissionen omfattas sedan tidigare till cirka 80 procent av tecknings- och garantiåtaganden, motsvarande cirka 32,1 MSEK. Genom toppgarantin omfattas nu Företrädesemissionen till cirka 100 procent, motsvarande cirka 40,1 MSEK, av tecknings- och garantiåtaganden. En deltagare i toppgarantin som är aktieägare i Bolaget har, utöver sitt garantiåtagande, ingått ett teckningsåtagande motsvarande sin pro rata-andel i Företrädesemissionen, uppgående till cirka 0,3 MSEK.

Ersättning för toppgarantier utgår med 8 procent av det garanterade beloppet i kontant ersättning alternativt 10 procent av det garanterade beloppet i form av nyemitterade units i Bolaget. Varje (1) unit ska bestå av en (1) nyemitterad aktie och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2. Teckningskursen per aktie för units som emitteras till emissionsgaranter ska motsvara den volymvägda genomsnittliga aktiekursen (VWAP) för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under teckningsperioden i Företrädesemissionen, dock lägst teckningskursen i Företrädesemissionen.

Tecknings- och garantiåtagandena är inte säkerställda genom bankgaranti, spärrmedel, pant eller på annat sätt för att säkerställa att den likvid som omfattas av åtagandena kommer att tillföras Bolaget.

Med anledning av ovanstående kommer Bolaget att upprätta ett tilläggsprospekt, som kommer att lämnas in till Finansinspektionen snarast. Ytterligare information om de parter som har ingått garantiåtagandena kommer att offentliggöras i tilläggsprospektet.

Rådgivare

Redeye AB är finansiell rådgivare till NextCell i samband med Företrädesemissionen. Törngren Magnell & Partners Advokatfirma KB är legal rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen.

Datum 2024-06-04, kl 22:06
Källa Cision
Bifogade filer
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.