Anders Essen-Möller avgår som ordförande i NextCells styrelse med anledning av hälsoskäl

"Anders är en mentor och förebild, och hans avgång kommer inte att innebära ett avbrott i den nära relation vi har byggt upp under åren. Jag ser fram emot att fortsätta söka hans råd även efter att han har lämnat sin officiella roll i Bolaget", säger vd Mathias Svahn.

Inför Anders avgång har styrelsen aktivt börjat arbeta med att identifiera en lämplig ersättare och har tilldelat valberedningen, tillsammans med NextCells ledningsgrupp, uppgiften att presentera kandidater till ordförandeposten inför årsstämman den 28 november 2024. Under denna övergångsperiod kommer Hans-Peter Ekre, en av NextCells styrelseledamöter och medgrundare, att agera tillförordnad styrelseordförande till dess att styrelsen är fulltalig och en ny ordinarie ordförande kan utses.

"NextCell ser fram emot en spännande framtid med fortsatt tillväxt, samtidigt som vi tackar Anders för hans bidrag och önskar honom det bästa", säger Hans-Peter Ekre. "Under våren och sommaren kommer vi att intensifiera kontakterna med attraktiva partners för T1D och även med distributörer för vidareförsäljning av stam- och immunomodulerande celler".

Datum 2024-04-19, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!