MoveByBike tecknar nya avtal med Linas Matkasse

REG

MoveByBike har sedan 2019 levererat Linas matkassar med eltransportcyklar till kunder runt om i Malmö Bolaget levererar i snitt 1 300 matlådor per månad och nu har avtalet förlängts med 2+1 år. Mycket glädjande är att Linas även väljer att utöka samarbetet genom att teckna ytterligare ett avtal gällande leveranser för Stockholm. Från och med november i år börjar MoveByBike leverera matkassar från Linas även i Stockholm med utgångspunkt från Bolagets nya cityhubb som har utökade kylmöjligheter. Volymen för Stockholm beräknas vara dubbelt så stor som i Malmö och även detta avtal tecknas på 2+1år.           

 ”Det är med stor glädje vi delar denna nyhet. Vi har länge sett hur dessa transporter är optimala för vår typ av leveransmetod då många av kunderna finns i våra leveranszoner och det är enkelt för oss att hålla hög produktivitet. Efter flera år av beprövat samarbete väljer nu Linas Matkasse att inte bara förlänga i Malmö utan även att kopiera upplägget till Stockholm. Det är tydligt att det finns en viktig position för oss att fylla i detta segment och att branschen nu landat i samma beslut”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

”Vi vill skapa episka kundupplevelser och då är leveransen en viktig del. Samarbetet med MoveByBike i Malmö har fungerat bra och deras terminaler med kylmöjlighet ger förutsättningar för förlängning av samarbetet i Malmö samt för ett utökat samarbete i Stockholm. Både vi och våra kunder är måna om att leveranserna ska ske på ett sätt som belastar miljön så lite som möjligt och därför är vi väldigt nöjda över att utvidga samarbetet och att kunna leverera våra matkassar med eltransportcyklar, säger Gabriel Sjöholm”, Nordic Logistics Manager på LMK Group, där Linas Matkasse ingår.

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

För mer information om LMK Group eller Linas Matkasse, kontakta:
Peter Bodor, Head of Corporate Communications

Telefon: +46 (0)70 6 48 70 65

E-post: peter.bodor@linasmatkasse.se

www.lmkgroup.se

_______________________________________________________________________________________________________________

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

 

Om Linas Matkasse

Linas Matkasse hjälper familjer att samlas kring middagen i en hektisk vardag genom att leverera goda, sunda recept och färska råvaror direkt till dörren. Sedan starten 2008 har företaget levererat 150 miljoner portioner och har i dag marknadens bredaste utbud av recept; bland annat snabblagade, vegetariska, inspirerande och familjevänliga rätter. Affärsmodellen minimerar matsvinnet både i företagets produktion samt hemma hos kunderna tack vare att endast de ingredienser som behövs för kundernas menyer köps in och endast det som behövs för recepten hamnar i lådorna. Linas Matkasse är en del av LMK Group med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark under varumärkena Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och RetNemt. www.lmkgroup.se www.linasmatkasse.se

 

 

Denna information är sådan som MoveByBike är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-08-30 09:00 CET.

Datum 2023-08-30, kl 09:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!