MoveByBike Europe AB (publ) tillträder aktierna i Bzzt AB (publ).

REG

MoveByBike ingick avtal gällande förvärv av aktierna i Bzzt AB i november 2023. Köpeskillingen för 100 procent av Bzzt AB beräknades till 23,3 MSEK. I samband med tillträdet av 89,4 procent av aktierna betalar MoveByBike cirka 20,8 MSEK genom nyemitterade aktier i MoveByBike till kursen 0,80 SEK per aktie (”Vederlagsaktierna”). Efter registreringen av Vederlagsaktierna kommer det totala antalet aktier i Bolaget att uppgå till 42 470 950 stycken och aktiekapitalet till 4 247 098 SEK.

Bzzt utvecklar en logistikplattform för snabba, miljövänliga last mile-leveranser i stadskärnor. Bolaget startade som ett podtaxibolag i Göteborg 2014, etablerade sig i Stockholm 2017 och driver idag expressbudsverksamhet i Göteborg, Malmö och Stockholm med en flotta av små, eldrivna fordon. Rörelseintäkterna för verksamhetsåret 2023 uppgick till cirka 9,2 MSEK med ett rörelseresultat om cirka 14 MSEK.

 

”Genom att kombinera bolagens styrkor blir vi en ledande aktör inom hållbara leveranser i storstäder. Bzzts digitala plattform gör att vi snabbt och enkelt kan koppla ihop oss med e-handlare och butiker, så att vi blir en förlängning av deras egna system. Kombinationen med MoveByBikes operationella erfarenhet och styrka gör oss väldigt attraktiva som logistikpartner”, säger Sven Wolf, arbetande styrelseordförande i MoveByBike och tidigare VD i Bzzt.

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

Rådgivare

 

I samband med förvärvet har Advokatfirman VICI AB agerat som legal rådgivare och Nordic Issuing AB som emissionsinstitut.

 

För ytterligare information om emissionen av Vederlagsaktierna, vänligen kontakta:

 

Nordic Issuing AB

Telefon: +46 (0)40 632 00 20

E-post: info@nordic-issuing.se

www.nordic-issuing.seinfo@nordic-issuing.se

 

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

Datum 2024-01-30, kl 16:20
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!