Kommuniké från årsstämma den 15 juni 2023 i MoveByBike Europe AB (publ)

REG

Vid årsstämma den 15 juni 2023 i MoveByBike Europe AB (publ) fattades bland annat följande beslut:

  • Behdad Ansari utsågs till ordförande vid stämman.
  • Stämman beslutade att fastställa de i årsredovisningen och koncernredovisningen för räkenskapsåret 2022 intagna resultat- och balansräkningarna.
  • Stämman fastställde styrelsens förslag till vinstdisposition innefattandes att ingen utdelning till aktieägarna skulle lämnas för räkenskapsåret 2022 och att bolagets resultat överförs i ny räkning.
  • Stämman beviljade styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för förvaltningen av bolagets angelägenheter under den tid revisionsberättelsen avsåg.
  • Stämman beslutade om omval av Lisette Hallström, Michael Katina, Behdad Ansari och Nils Vedin till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Behdad Ansari utsågs till styrelsens ordförande.
  • Stämman beslutade att inget styrelsearvode ska utgå.
  • Stämman beslutade omval av det registrerade revisionsbolaget ÖhrlingsPricewaterhouseCoopers AB till bolagets revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Det antecknades ÖhrlingspricewaterhouseCoopers hade utsett auktoriserade revisorn Anders Brofors till huvudansvarig revisor.
  • Stämman beslutade att arvode till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska utgå enligt godkänd räkning i enlighet med sedvanliga debiteringsnormer.
  •  Styrelsen beslutade att årsstämman beslutar om ändring av bolagsordningen enligt följande:

Tidigare lydelse

Beslutad lydelse

§ 4 Aktiekapital

Aktiekapitalet utgör lägst 590 000 och högst 2 360 000 kronor.

§ 4 Aktiekapital

Aktiekapitalet utgör lägst 1 000 000 och högst 4 000 000 kronor.

§ 5 Antal aktier

Antalet aktier ska vara lägst 5 900 000 och högst 23 600 000.

§ 5 Antal aktier

Antalet aktier ska vara lägst 10 000 000 och högst 40 000 000.

 

  • Bolagsstämman bemyndigade styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier och/eller emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler som innebär utgivande av nyemitterade aktier, aktier som kan tecknas med stöd av optionsrätt vid utnyttjande av teckningsoptioner och aktier som konvertibler ska berättiga konvertering till uppgår sammanlagt till högst det antal aktier som motsvarar 50 procent av det totala antalet aktier i Bolaget vid tidpunkten för denna bolagstämma. Syftet med bemyndigandet och skälet till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske på ett tidseffektivt sätt förstärka bolagets rörelsekapital, investeringar i fordonsparken samt bredda bolagets ägarkrets. Nyemission av aktier, emission av teckningsoptioner eller emission av konvertibler med stöd av bemyndigandet ska, vid avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, ske till marknadsmässig teckningskurs enligt de rådande marknadsförhållandena vid tidpunkten då aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler emitteras. Betalning för tecknade aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler ska kunna ske kontant, med apportegendom eller genom kvittning. Beslutet biträds av aktieägare som representerade minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lisette Hallström

Verkställande direktör

Datum 2023-06-15, kl 15:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!