Monivent AB avser att genomföra en riktad nyemission till ny långsiktig investerare som efter emissionen kommer att äga mer än 10% av aktierna i bolaget

REG

Philip Isell Lind af Hageby är i dag VD på Consilium Safety Group och har tidigare varit VD på bland annat det då börsnoterade bolaget Adapteo Group. Philip har stor erfarenhet av att få bolag lönsamma och skapa tillväxt.

"Vi anser att Monivent har en viktig och kommersiellt intressant produkt som är långt från sin fulla potential, dessutom till en attraktiv värdering. Vi ser fram emot att arbeta aktivt med bolaget och stötta styrelse och ledning i bolagets fortsatta tillväxtresa", säger Philip Isell Lind af Hageby.

"Vi är väldigt tacksamma för det stöd och förtroende som vår nya aktieägare uttrycker med denna investering. Det betyder mycket för oss att få in ytterligare kapital och kompetens vilket ger oss möjlighet att nå vårt viktigaste mål, vilket är lönsamhet. Detta genom att ta till vara den stora försäljningspotential som vi ser samt uppnå nödvändiga regulatoriska godkännande, inte minst på den amerikanska marknaden", säger Karin Dahllöf, VD för Monivent.

Denna information är sådan som Monivent är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-02-08 09:15 CET.

Datum 2024-02-08, kl 09:15
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.